Dingen die je NIET ziet op social media

Herinner je het artikel nog over wat ik allemaal deel op social media en hoe echt dat allemaal is? (Hier kun je het nog even op je gemak teruglezen). Daar kwamen veel reacties op en dat had ik ook niet anders verwacht, er zijn zoveel discussies over het gebruik van social media. Even samengevat: Is het dan allemaal wel echt wat er online komt? Niet helemaal dus. Want ik deel alleen de leuke en grappige momenten. Nare of heel persoonlijke dingen deel ik niet, dus die zul je niet terugvinden. Maar dat deel ik in het echte leven ook niet met Jan en Alleman.

Vraag jezelf eens af: waarom zet jij dingen op Facebook? Om mensen te laten weten wat voor leuke, spectaculaire en gezellige dingen je aan het doen bent? Want als je veel leuke dingen doet ben je automatisch een leuk en gezellig persoon.. toch? OF juist omdat je dingen van je af wilt schrijven en allerlei cryptische statussen post in de hoop op een reactie? En wat doe je als je een foto post die door niemand wordt geliked? 

Feestjes, bruiloften, belachelijk gezonde smoothies en happy couples: Facebook en Instagram barsten bijna uit zijn voegen van dit soort berichtjes. Maar er zijn óók dingen die je never nooit ever niet met je online vrienden deelt. Ik vond het wel leuk om er een lijstje van te maken.  Let op: dit is een lijst met een knipoog! 

 • Dat je je super toffe -net nieuwe neonroze- Nikes al weken liggen te verstoffen omdat je even geen tijd (zin!) had om te gaan hardlopen.
 • Een ontbijtje zonder chiazaad, avocado, lijnzaad en ander #eatclean #healthy ingrediënten.
 • Dat je op zaterdag alwéér alleen op de bank hangt en televisie kijkt. In je pyjama. Met kruimels. En vlekken van eten. Omdat je eet als een monster.
 • Een wekelijkse ‘incheck’ bij de psycholoog.
 • Dat je verjaardagsparty echt saai is omdat de helft van je ‘vrienden’ niet kon en er meer cola wordt gedronken dan bubbels.
 • Een automatische Runkeeper update met de mededeling dat je zojuist 1,2 km hebt hardgelopen.
 • Dat je in je eentje bij de KFC binnenloopt voor een bucket chickenwings. Family bucket please!
 • Een filterloze en niet-bijgesneden bikini foto.
 • Een selfie met dikke ogen en uitgelopen mascara omdat Love is in the air (met Robert ten Brink) zo zielig is.
 • Dat je Tinderdate je heeft laten zitten en dat zelfs de barman niet geïnteresseerd was.
 • Dat je spaghetti koud is geworden en naar rubber smaakt omdat je het zes keer hebt gerangschikt voor de perfecte food foto.
 • Dat je de afgelopen twee jaar niet meer op vakantie bent geweest.

Plaats jij veel op Facebook of andere social media? Ben je hier veel mee bezig?

Volg:

Comments

 1. chucky1012
  20 september 2019 / 07:11

  Leuk artikel.
  Vooral het laatste stuk….
  Nou nee, ik denk aan mezelf en social media is niet belangrijk.
  Men leeft maar 1 keer.
  Ik heb het wat naar de achtergrond geplaatsd en heb het er over veel mindere persoonlijke dingen.

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge