Ik ga een detox kuur volgen!

Je hebt het misschien op Instagram al voorbij zien komen.. ik ga vandaag beginnen met een 9 daagse detox kuur! In dit artikel ga ik je uitleggen waarom ik dat ga doen en wat het precies inhoudt.

De detox kuur die ik ga doen is de bio detox sweet van Blend New Day en dit is de meest volledige biologische (vegan) detoxkuur van Nederland.

In totaal duurt deze detox 9 dagen:
Fase 1 : In deze fase werk je in 3 dagen toe naar 100% plantaardige voeding, je kookt volgens de meegeleverde recepten.
Fase 2 : Je doorloopt in 3 dagen een sapkuur.
Fase 3 : In deze fase van 3 dagen maak je je resultaat blijvend met de meegeleverde gezonde recepten.
Tussendoor kun je zoveel groenten en fruit eten als je wilt (rauw, gekookt, roergebakken, gegrild of als soep)

Vandaag begin ik dus met fase 1 en daarmee is gelijk het eerste grote verschil al een feit.. ik moet ontbijten! Ik beken het hierbij gelijk; ik ontbijt dus eigenlijk nooit. Ik zet ’s ochtends een kop koffie (of 2) en begin vervolgens met mijn dag. Rond een uur of 11/12 begin ik dan vaak trek te krijgen. Tijd om daar dus gelijk verandering in te brengen! Ontbijten dus en ook de koffie laten staan!

Waarom?

Door een detox kuur te volgen maak je als het ware een kickstart naar een gezondere leefstijl. En eerlijk is eerlijk.. dat kan ik heel erg goed gebruiken. Wij zorgen er altijd voor dat er voor Noud fatsoenlijk wordt gekookt, maar voor onszelf schiet dat er regelmatig bij in. Ook gaat er hier wekelijks meer Haribo doorheen dan me lief is.. afkicken dus van die suikerverslaving! Het zou me ook zeker niet slecht uitkomen om een paar kilo kwijt te raken.. en met die uitspraak wil ik voorzichtig zijn want ik ben niet ontevreden met mijn gewicht, alleen zou het fijn zijn als mijn broeken heeeel ietsje fijner zouden zitten haha. Ik ga het jullie laten weten! Ik kreeg na mijn post gisteren op Instagram al gelijk een paar keer de opmerking: ‘maar jij bent toch helemaal niet dik?’. Aan de ene kant begrijp ik die opmerking, aan de andere kant totaal niet. Afvallen is namelijk voor mij niet het hoofddoel van deze detox.

Ik ga jullie over 3 dagen (dus na fase 1) bijpraten en uitleggen hoe fase 2 in zijn werk gaat! Ook zal ik dan wat meer uitleggen over wat er precies allemaal in je lichaam gebeurd tijdens een detox. Als je vragen hebt, stel ze gerust!

*

Volg:

Comments

 1. 30 december 2020 / 17:28

  Ik heb altijd interesse gehad in detox, maar ik had de moed niet om uit te proberen. Ik ben blij dat je jouw ervaringen deelt, zodat lezers een beeld krijgen over het proces. Ik ben zeker benieuwd naar de resultaten.

 2. 13 september 2020 / 14:03

  Aan je stories te zien gaat het je hartstikke goed af!

 3. 8 september 2020 / 11:34

  Wat leuk! Ik ben benieuwd hoe het je gaat bevallen. De flesjes zien er allemaal goed uit in ieder geval.

 4. 8 september 2020 / 11:24

  Wat een kleurtjes allemaal! Of zijn dat de flesjes?

 5. 8 september 2020 / 10:21

  Ik ben heel erg benieuwd! Heb ooit eens een 30 dagen Detox met thee gevolgd maar dat is mij helemaal niet bevallen. Dit klinkt allemaal heel goed! Succes.

 6. 8 september 2020 / 09:48

  Ziet er goed uit, veel succes en ik ben benieuwd hoe je je straks gaat voelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge