Update! Fase 1 van de detox

Zoals je hier hebt kunnen lezen en op Instagram hebt kunnen zien ben ik bezig met de detox van Blend New Day. Ik vind het ontzettend leuk, ben super gemotiveerd en kan niet wachten naar het uiteindelijke resultaat. Vandaag even een tussenstand na fase 1!

Fase 1 is de afbouwende fase, in deze fase stop je met geraffineerde suikers, snelle koolhydraten, koffie, en alcohol. Het is dus zeer aan te raden om goed in je agenda te kijken of jij feestjes en/of etentjes gepland hebt!

De eerste drie dagen zijn mij heel erg meegevallen, ik heb meer gegeten dan dat ik normaal doe. Sinds de bevalling van Morris heb ik heel weinig eetlust, ik weet niet waar het door komt maar ik moet me er vaak echt toe zetten om fatsoenlijk te eten. Ontbijt ging er sowieso niet voor 12 uur in. Dus alleen het feit dat ik drie keer op een dag een gezonde maaltijd at was al een hele verandering!

Goed, het eten viel me dus reuze mee.. en verder? Ik kreeg op dag 2 in de loop van de dag hoofdpijn. Niet heel erg, maar het was wel aanwezig .. ontwenningsverschijnselen? Mijn lichaam is natuurlijk aan het afkicken van mijn dagelijkse latte macchiato (met heel veel karamel siroop) en de grote hoeveelheden cola zero die ik dronk.. over het snoepen nog niet eens te spreken. Best ernstig eigenlijk! Op dag 3 was dat al een stuk minder!

Ik heb precies de recepten gevolgd die in het receptenboekje staan en dat was een groot succes! Ik had er heel veel plezier in om te koken en Ron at gezellig mee. Vooral de banaan-ei pannenkoeken vielen in de smaak, ook bij Noud haha. Die ga ik vaker maken!

Ook neem ik dagelijks de aanbevolen supplementen, daar ga ik in een ander artikel nog uitgebreider op in.

Ik vind het lastig te zeggen of ik nu al verandering merk, maar ik weet dat iedereen het meest benieuwd is naar de kilo’s (niet doen alsof het niet zo is haha!). Ik ben na fase 1 nu 1,3 kilo kwijt. Na fase 1 (dus de dag dat je begint met de sapkuur moet je je wegen, dus dat heb ik net gedaan).

Tot de volgende update!! X

Volg:

Comments

 1. 17 september 2020 / 09:48

  Ik wil zelf ook een detox doen als mijn operaties achter de rug zijn. Gewoon om mijn lichaam eens goed te reinigen en te beginnen met een goede start.

 2. 15 september 2020 / 10:12

  ik heb het niet op detoxen en dat gee ik even eerlijk toe, ik moet medisch verplicht keto/kha arm eten en detoxen met sapjes werd mij altijd afgeraden door mijn 4 dietisten ;)

 3. 14 september 2020 / 10:16

  Knap dat je zo’n detox doet, veel succes met de volgende fase! Ik heb wel eens een sapkuur gedaan en vond dat behoorlijk lastig vol te houden, maar ook wel bijzonder om eens te doen.

 4. 14 september 2020 / 08:50

  Leuk om zo mee te kunnen lezen, ik eet nu een jaar koolhydraatarm en weet vooral die eerste dagen dat ik veel minder suiker at, dat ik zoveel hoofdpijn had, Fijn dat je ook een receptenboekje er bij hebt. Succes met de volgende fases.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge