iPhone of Samsung??

Ik heb jarenlang een iPhone gehad tot ik ongeveer 4 jaar geleden over ben gestapt op een Samsung. Mijn iPhone was destijds aan vervanging toe en ik vond het zonde om weer twee jaar lang maandelijks een paar tientjes te betalen voor een telefoon abonnement. Een ‘losse’ Samsung is (vind ik) nog redelijk betaalbaar en dus kocht ik een toestel met een sim only abonnement. Ik heb namelijk liever een goedkoop abonnement dan dat ik er na een paar maanden van baal dat er maandelijks zo’n bedrag van mijn rekening wordt afgeschreven.

Dat was voor het eerst in mijn leven dat ik voor een sim only abonnement ging, tot die tijd was ik vaak de maanden aan het aftellen tot mijn abonnement verlopen was en ik weer een nieuw toestel uit mocht kiezen. Waarschijnlijk dacht ik toen ook nog dat het toestel gratis was. Terwijl – als je een simpele berekening maakt – je uiteindelijk veel meer geld voor een toestel betaald. Bovendien heb je – als je nu een telefoon abonnement afsluit – een (weliswaar positieve) BKR registratie. Daar zit ik ook niet op te wachten!

Ik heb nu een Samsung S6 en ik denk dat ik voorlopig nog wel bij een Samsung toestel blijf. Ik merk wel dat mijn telefoon wat kuren begint te vertonen, ik laat dat ding ook vaker uit mijn handen vallen dan me lief is. In de camera zit een barstje, de batterij gaat niet meer heel lang mee en ook valt hij regelmatig zomaar uit. En dan heb ik het nog niet over het oplaadpunt gehad. Je hoort het al; het is eigenlijk tijd voor een nieuw toestel.

Daarom heb ik me de afgelopen tijd eens verdiept in een nieuwe telefoon, wat is verstandig? Om (als in augustus mijn abonnement afloopt) opnieuw een sim only abonnement af te sluiten? Er zijn gelukkig genoeg goedkope abonnementen te vinden.. En daarbij dan gewoon een nieuw toestel te kopen? Dan zal het sowieso een Samsung worden, want een losse iPhone kopen vind ik zonde van mijn geld. En maandelijks bijna 50 euro neertellen voor een abonnement eigenlijk ook…

Bron afbeelding

Ik merk wel dat ik – nu ik vaker thuis ben – mijn telefoon veel meer gebruik! Ik gebruik de app yoosee als babyfoon (dat vreet batterij!) en ik heb overdag regelmatig Spotify aan om zo via de bluetooth speaker muziek te luisteren. Ook daar gaat mijn batterij razendsnel van leeg trouwens! Gelukkig heeft daar iemand de powerbank voor uitgevonden!

Nu lijkt het net of ik van alles het goedkoopste wil, dat is in dit geval ook wel een beetje waar! Zoals ik net al zei.. ik heb liever een goedkoop abonnement dan dat ik een nieuw toestel heb waar ik me maandelijks scheel voor betaal. Want in vergelijking met een sim only abonnement kan dat zo een paar tientjes schelen in de maand. Nou daar ga ik liever voor uit eten of ik ga de stad in om een nieuw shirtje te kopen! Naja, tegenwoordig is het meer: om kleren voor Noud te kopen haha. Wat fijn dat baby’s zo snel overal uitgroeien, perfecte reden om te shoppen haha ;-)

Ik ben benieuwd, heb jij een ‘duur’ toestel of koop jij liever een los toestel met een sim only abonnement? Laat het gerust weten in de comments! X

*

Volg:

Comments

 1. 7 juli 2018 / 09:29

  Ik geef dus echt serieus niks om telefoons, en iedereen om me heen vindt dat heel raar en ik word altijd uitgelachen. Ik heb jaren lang rond gelopen met een oude (maar dan ook echt een heel oude!!!) Samsung tot hij op een gegeven moment steeds leeg was aan het eind van de ochtend.Tja, niet handig natuurlijk. Nu heb ik de oude telefoon van Andre gekregen, een iPhone. Dus nu ben ik toch ook écht van de iPhone generatie haha;-)
  bychristiana onlangs geplaatst…Review Glisskur Supreme length shampoo & conditionerMy Profile

 2. Forever38.cpm
  6 juli 2018 / 14:11

  ik ben team iPhone, maar ik heb geen baby meer waar ik qua kleertjes en speeltjes en goodies helemaal op los kan gaan, hahaha.

 3. 6 juli 2018 / 11:49

  Hihihi…
  Baby’s groeien inderdaad heel snel.
  Ik hou het bij hetzelfde merk als jou ;-)

  Xoxo

 4. Daphne
  6 juli 2018 / 11:36

  Ik zweer bij mijn iPhone!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge