Let’s cook: Hüttenkase met tonijn #lekkerlicht

Vorige week kreeg ik een leuk pakketje opgestuurd; een koeltas met daarin Hüttenkase, panini’s en tonijn. Met daarbij de uitdaging: maak hierbij een lekker en gemakkelijk recept! De laatste tijd ben ik druk op zoek naar gezonde recepten die niet al te moeilijk zijn om klaar te maken. Nu lag de keus dus bij mij, ik kon het zo makkelijk maken als ik zelf wilde.

~DSC_5333g

Hüttenkase?

Hüttenkase had ik nog nooit gehad, om eerlijk te zijn wist ik ook echt niet wat ik van de smaak moest verwachten. Dat maakte deze uitdaging des te leuker! Ik besloot om een frisse tonijnsalade te maken.
Hüttenkase is een cottage cheese. Het is jonge, ongerijpte kaas die heel weinig vetten bevat. Door de frisse smaak is het toepasbaar in zowel zoete als hartige gerechten.

~DSC_5332g

Wat heb je nodig (voor 6 personen):

 • 1 bakje Hüttenkase  (200 gram)
 • 1 blikje tonijn op waterbasis (185 gram)
 • 4 eetlepels Yofresh
 • peterselie (niet op de foto)
 • radijsjes
 • panini

En dan?

Dan is het gemakkelijk! De tonijn, Hüttenkase, Yofresh en peterselie meng je in een kom door elkaar. De panini´s doe je even kort onder de grill en de radijsjes snij je in dunne plakjes.

~DSC_5335g

~DSC_5336g

~DSC_5341g

~DSC_5342g

En het resultaat: een lekkere (lichte) tonijnsalade. Heerlijk als lunch, maar ook lekker op een toastje. De smaak van Hüttenkase kan ik niet echt uitleggen, de tonijn overheerst.

~DSC_5346g

Ik ben erg benieuwd of jij wel eens Hüttenkase hebt gehad. Wat vind jij van deze (lichte) tonijnsalade? Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. Remy
  30 juni 2015 / 08:02

  Opgeslagen!!! Lijkt me een heerlijke combi! Ben gek op tonijn, dus nu eens proberen met Huttekase.

 2. 29 juni 2015 / 12:10

  Hüttenkase heb ik nog nooit gehad, maar wat ziet dit er onwijs lekker uit zeg! Ik hou van panini’s, dus dit wil ik sowieso een keer uitproberen <3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge