Lipfillers wel of niet, alles wat je moet weten

Tegenwoordig is het de gewoonste zaak van de wereld dat je je lippen even op laat vullen als je dat wilt. Iedereen kent in zijn of haar omgeving wel iemand die dit heeft laten doen. Vaak weet je niet eens dat iemand het heeft laten doen, totdat het je verteld wordt, zo goed zijn de nieuwste technieken inmiddels. Maar is een behandeling met lipfillers voor iedereen wel een goed idee? In dit artikel ga ik daar iets dieper op in.

 

Iedereen die gaat voor een behandeling met lipfillers heeft daar een goede reden voor. Het zal je misschien verbazen, maar er zijn niet alleen cosmetische redenen te bedenken om een lipcorrectie met fillers uit te laten voeren, maar er zijn ook medische problemen die ermee opgelost kunnen worden.

Redenen om lippen op te laten vullen

  • Je wordt een dagje ouder en krijgt door volumeverlies dunne lippen waardoor je er chagrijnig uit gaat zien;
  • Je hebt een slecht gebit of een slechte kaak en je lippen vallen naar binnen;
  • Je hebt van nature geen mooie volle en sensuele lippen;
  • Je hebt best mooie volle lippen, maar je wilt ze nog mooier hebben!

Het maakt eigenlijk niet zoveel uit waarom je het wilt, wil jij jouw lippen opvullen met fillers, dan is dat je goed recht. Tenminste, als je 18 jaar of ouder bent. In Nederland is het namelijk verboden om cosmetische ingrepen uit te voeren bij personen onder de 18 jaar, tenzij hiervoor een medische noodzaak bestaat.

Hoe verloopt een behandeling met lipfillers?

Als je eenmaal hebt besloten dat je kiest voor een behandeling met lipfillers, ga je eerst op zoek naar een kliniek die hierin gespecialiseerd is, zoals bijvoorbeeld Easy Cosmetics in Amsterdam.

Je maakt een afspraak voor een consult. In de kliniek wordt je ontvangen door de arts die de behandeling uiteindelijk bij jou gaat doen. Hij neemt een hele vragenlijst met je door over jouw gezondheid en mogelijke allergieën en jij kunt in dit gesprek jouw wensen kenbaar maken. Dan maak je een afspraak voor de behandeling. Voordat je behandeld wordt, neemt de arts een foto van jouw gezicht. Dit wordt herhaald bij de nacontrole om het uiteindelijke resultaat te kunnen zien. De behandeling op zich duurt niet langer dan 15 tot 30 minuten. Je wordt eerst plaatselijk verdoofd, omdat lippen natuurlijk best gevoelig zijn. Vervolgens krijg je een paar kleine injecties met lipfiller. Dat is op basis van hyaluronzuur. Als de behandeling voorbij is, kan je meteen resultaat zien. Nog wel even een koud kompres er tegenaan houden tegen de zwelling en ter voorkoming van blauwe plekjes van de injecties. Nadat je nog een afspraak voor de nacontrole hebt gemaakt, kan je dan weer naar huis. Pronken met je nieuwe lippen!

Ik stelde een aantal vragen voor jou aan de specialist van Easy Cosmetics

Hoe lang blijft het resultaat van de behandeling zichtbaar?
Ongeveer 6 tot 9 maanden, afhankelijk van de situatie voor de behandeling.

Kan ik een allergische reactie krijgen van de behandeling?
De kans is heel erg klein. Hyaluronzuur, de basis van de filler, is namelijk een kopie van ons lichaamseigen hyaluronzuur.

Is het mogelijk dat ik na de behandeling naar huis ga met een ‘duckface’?
Nee hoor, dat gebeurd bij ons niet. Het is hierbij wel belangrijk dat de patient ook accepteert om niet al te volle lippen aan te nemen. De behandeling is altijd gebaseerd op de vorm van jouw eigen lippen. Zo wordt een schitterend resultaat bereikt dat er zeer natuurlijk uitziet.

Zijn het altijd vrouwen die kiezen voor een behandeling met lipfillers?
Nee, zeker niet. Je ziet steeds vaker dat mannen ook voor deze behandeling kiezen, al hebben die meestal wel een ander ideaalbeeld van hun lippen dan vrouwen.

Conclusie:
Ik ben van mening dat lipfillers inderdaad wel of niet moeten kunnen. Het is namelijk gewoon jouw eigen beslissing. Grote gevaren heb ik niet kunnen ontdekken, als je jezelf maar niet door de eerste de beste laat behandelen.

Zou dit iets voor jou zijn? Laat het gerust weten in de comments!

*

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge