Met je kind(eren) op de fiets!

Dat leek me dus zo leuk, ik zag het ook al helemaal voor me; met mooi weer lekker met Noud op de fiets. In de praktijk is dat ongeveer 15 keer voorgekomen. Jammer, want wij vinden het beiden wel erg leuk! Maar aangezien wij alles op loopafstand hebben, is het makkelijker om er met de wandelwagen op uit te gaan dan om de fiets te pakken. Maar dat wil ik anders gaan aanpakken!

Noud wordt aan de grote kant voor het voorzitje op de fiets, dus het wordt tijd om eens rond te gaan kijken naar een fijn zitje voor achterop. Ik heb een witte fiets en voorop een heel fijn fietszitje van Bobike ( in een chocoladebruine kleur) en wil denk ik voor achterop dezelfde. Het mag allemaal best een beetje mooi staan toch? In principe mag Noud nog wel in het zitje voorop, dit mag tot ze ongeveer 15 kilo zijn (gemiddeld tot een jaar of drie). Alleen merk ik dat Noud te lang wordt, hij zit met zijn knieën bijna strak tegen het stuur. Lijkt me niet zo comfortabel haha.

Voor de aanschaf van een achterzitje zijn er ook een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Je hebt achterzitjes in twee categorien; klasse A 15 (voor kinderen van 9 tot 15 kilo) en klasse A22 (voor kinderen van 9 tot 22 kilo). Het is belangrijk dat de voeten van je kindje vastgezet kunnen worden, ook een stevige leuning en een harnasgordel zijn erg belangrijk. Je wilt natuurlijk wel veilig fietsen! Voordat je de weg op wilt is het verstandig om te overwegen of je jouw kindje een fietshelm wilt laten dragen. En ook niet geheel onbelangrijk bij de aanschaf; kan je kindje zich goed vasthouden? Zonder dat hij jou daarbij in de weg zit? Allemaal dingen om heel goed over na te denken!

Ook heel belangrijk (maar dit heeft vrij weinig met de veiligheid te maken haha) is de aanschaf van kabelsloten. Of een kabelslot (als je maar één fiets vast hoeft te zetten). Het zou bij mij niet de eerste keer zijn dat er een fiets van mij gestolen wordt. Sterker nog, dit is al zeker een keer of drie voorgekomen. Ook terwijl ze op slot stonden! Toen ik vorig jaar een zogenaamde ‘mamafiets’ heb gekocht heb ik daarbij ook gelijk een goed slot aangeschaft. Je kunt ook kiezen voor een iets minder flexibel slot, bijvoorbeeld een beugelslot van Slotenspeciaalzaak. Fietsendieven worden steeds slimmer en handiger, dus het gebruik van meerdere sloten is aan te bevelen!

Nu komt de herfst er aan en zal ik nog minder op de fiets stappen… maar als het volgend jaar weer voorjaar is en Morris ook mee kan op de fiets ga ik toch proberen wat meer te fietsen! Goed voornemen alvast voor 2021 ;)

Fiets jij veel? Of ga je liever lopen of met de auto? Laat het me gerust weten in de comments! X

*
Bron uitgelichte afbeelding

Volg:

Comments

 1. 30 september 2020 / 09:39

  • Lijk me super leuk.
  • Ik zelf heb nooit een zitje gehad op mijn fiets. Ook om wil dat ik maar een fiets had als hij al 7 jaar was.
  • Ook om wil dat we alles op loopafstand konden doen met de buggy.
  • Nu fiets hij al zelf heel goed mee en ga hij met de fiets ook naar school.
  • Wat is fietsen super maar super fijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge