Update na de 9 daagse detox kuur van Blend New Day + korting!

Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat ik de afgelopen negen dagen druk ben geweest met een detox kuur van Blend New Day ;-) Ik heb er volop over gepost op mijn Instagram en ook hier een aantal updates geplaatst. Ik heb gisteren de laatste dag gehad en ga jullie nu vertellen wat ik ervan vond!

Om te beginnen: het is me ontzettend meegevallen! Dit laat ook maar weer zien hoe snel 9 dagen voorbij zijn.

Ik wil jullie kort iets vertellen over de inhoud van de detox kuur, want ik merkte dat daar nog wel wat vragen over waren. Het is namelijk niet 9 dagen sapjes drinken, er zit veel meer achter.

Tijdens deze detox doorloop je 3 fases:
Fase 1: in deze fase werk je toe naar 100% plantaardige voeding
Fase 2: je volgt de 3- of 5- daagse sapkuur
Fase 3: in deze fase maak je je resultaat blijvend met de gezonde recepten.

Ik heb daarnaast dagelijks supplementen geslikt (daar ga ik in een ander artikel nog iets uitgebreider op in).

Voordat ik begon met deze detox kuur had ik zo’n beetje het voedingspatroon van een obesitaspatiënt. Ik begon de dag met twee grote koppen latte macchiato (met veel karamelsiroop) en begon vervolgens tegen een uur of 12 aan mijn ontbijt. Vaak waren dat de restjes brood die Noud niet op kreeg (best sneu eigenlijk haha). Rond een uur of 13 (als beide jongens slapen) had ik natuurlijk hartstikke honger, maar wil ik ook altijd graag even niets doen, dus geen zin om een uitgebreide lunch te maken, dus dan maar gemakkelijk Sultana, chips of iets anders wat binnen handbereik ligt. En eigenlijk ben ik gedurende de hele dag wel aan het snoepen. Dat moest echt anders! Ik wil een goed voorbeeld zijn voor Noud en Morris en gewoon fatsoenlijk gaan eten. Maar goed.. zie maar eens van die serieuze suikerverslaving af te komen!

Mijn doelen voor deze detox kuur:
Ik wil meer energie.
Ik wil van mijn suikerverslaving af.
Ik wil weer goed in mijn oude spijkerbroeken passen.

Over de eerste fase heb ik al een stuk geschreven, vandaag ga ik het hebben over de 2e en de 3e fase.

Fase 2; de sapjeskuur

Ik zag hier niet tegenop, ik was vooral heel benieuwd hoe het me zou bevallen. De eerste dag ging me dan ook gemakkelijk af, alle sapjes en smaken waren nieuw voor mij dus ik was heel erg benieuwd hoe het volgende sapje zou smaken. Ik heb totaal geen last gehad van een hongergevoel, want ik moest om de twee uur een sapje drinken. En ik kan je vertellen.. daar raak je wel vol van! Als avondeten stond er soep op het programma. De sapjes zijn voor iedere dag hetzelfde, de soep is verschillend. Wel fijn voor de afwisseling! De eerste dag was zo voorbij en op de tweede dag dacht ik bij mezelf: ‘morgen is alweer de laatste dag’. Ik vond het niet moeilijk om vol te houden, een klein beetje saai vond ik het wel. Maar dat komt ook omdat Ron en Noud deze drie dagen niet mee konden doen met het avondeten én het weekend was. Daarom raad ik je aan om heel goed te kijken hoe je de detox kuur plant! Na de sapkuur was ik 2,2 kg afgevallen. Tips voor tijdens fase 2: veel water drinken, extra bewegen en rust pakken waar je kan. Je lichaam gaat in deze fase haar energie uit je vetreserves halen i.p.v. uit je koolhydraatreserves (ketose).

Fase 3; de opbouwfase
In fase 3 is je lichaam nog volop aan het ontgiften. Tijdens deze fase begin je weer met vast voedsel eten. De eerste dag is dit nog plantaardige voeding om je lichaam nog zo min mogelijk te belasten. De dagen daarna bouw je weer op met zuivel, vlees, vis en eieren. Ik was wel erg blij om weer iets te kunnen eten, daar had ik na drie dagen sapjes drinken wel zin in. Het eten smaakte me ook erg lekker!

Doelen behaald?
Ik merk dat mijn behoefte om te snoepen echt is verdwenen. Voor de mensen die mij kennen klinkt dit misschien ongeloofwaardig omdat ik (laten we niet kinderachtig doen) het liefst na het avondeten een familiebak Haribo op at. Maar het is gewoon echt waar. Ik sta er zelf ook best van te kijken haha. De eerste paar dagen ging dit afkicken gepaard met hoofdpijn, daar heb ik de rest van de detox geen last van gehad.

Ook heb ik duidelijk meer energie. De afgelopen nachten waren niet de beste nachten in huize Spijkerman, de jongste van ons 4 werd regelmatig wakker en begon zijn dag ook vaak al voor 6 uur. Ik kon me voorheen ook wel over weinig slaap heenzetten, maar moest af en toe wel echt een knop omzetten. Nu eigenlijk helemaal niet meer, ik voel me echt energieker. En daar ben ik heel blij mee want ik was soms aan het begin van de middag echt alweer toe aan mijn bed haha.

In totaal ben ik iets meer dan 3 kg afgevallen, mijn oude spijkerbroeken zitten weer goed. En dat was mijn doel!

Sporten tijdens de detoxkuur
In het boekje wat je mee geleverd krijgt zitten yoga en kracht oefeningen. Het wordt aangeraden deze te doen! Ook is het aan te bevelen extra te bewegen, een rondje wandelen is al voldoende. Of je echt fanatiek kunt gaan sporten (hardlopen of bootcampen) is voor mij lastig te bepalen.

En hoe nu verder?
Ja, daar ben ik ook benieuwd naar haha! Ik ben in ieder geval ontzettend enthousiast om nieuwe recepten uit te proberen (om überhaupt wat vaker te gaan koken) en te variëren met lunchgerechten. Ook wil ik proberen om op een normaal tijdstip te ontbijten en zo een regelmatig en gezond eetpatroon te creëren.

KORTING!
Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je dit ook proberen? Ik heb een kortingscode voor jullie! Als je de code ; Laura10′ invoert, krijg je 10% korting op je bestelling. Deze korting is ook geldig op de supplementen! Een tip: de sapjes zijn 6 maanden houdbaar in de vriezer, dus ik zou zeggen: inslaan die hap!

Ik ben benieuwd wat jullie van de updates vonden en ook of zo’n detoxkuur iets voor jou zou zijn. Laat het me weten! X

*

Volg:

Comments

 1. 23 september 2020 / 22:50

  Klinkt mega goed ik wil ook zo graag een aantal kilo kwijt..

  • Laura
   24 september 2020 / 10:42

   Dit is een goede start!

 2. 22 september 2020 / 20:51

  Goed om te lezen dat het zo’n positief effect had en heeft bij jou. Ik heb er zelf eerlijk gezegd nooit iets aan hoeven doen, in die zin een dieet, (sap)kuur of anders. Maar dat wil niet zeggen dat ik het niet interessant vind om erover te lezen. Een heel uitgebreid verslag in ieder geval.
  Rory onlangs geplaatst…Er zit iets ergs verpakt in verzachtende woordenMy Profile

 3. Felice Veenman
  21 september 2020 / 12:35

  knap hoor 3 kilo eraf. Hoe moeilijk is het na de kuur om door te gaan met een gezondere levenstijl?

  • Laura
   22 september 2020 / 06:11

   Totaal niet moeilijk! Ben nu bijna een week verder en voel me zo goed. Het gaat vanzelf !

 4. 21 september 2020 / 11:32

  Het klinkt als een fijne detox kuur. Ik vind detoxen ook altijd erg fijn even alle giftige stoffen uit je lichaam laten gaan.

  • Laura
   22 september 2020 / 06:12

   Nee, ik totaal niet. De sapjes zitten boordevol goede voedingsstoffen. Bovendien duurt dat maar drie dagen. Daarna mag je heerlijke recepten proberen!

  • Laura
   22 september 2020 / 06:13

   Het was echt heel goed te doen!

 5. Jasmina
  19 september 2020 / 21:56

  Goed gedaan hoor, waar ik wel altijd nieuwsgierig naar ben is of je de detox ook zou hebben gedaan indien je het niet toegestuurd zou hebben gekregen…Is het echt het geld waard wat jou betreft? Of denk je dat zelf de blender aanzetten net zo goed werkt?

  • Laura
   22 september 2020 / 06:19

   Ik snap je reactie, maar zeker dat ik het dan ook had gedaan. Voor mij is dit zn geld absoluut waard, het is namelijk zoveel meer dan sapjes drinken! Bovendien werkt een blender echt heel anders!

 6. Caroline
  19 september 2020 / 11:07

  Klinkt goed zeg, ik wou dat ik de moed kon verzamelen dit ook te gaan doen.

  • Laura
   22 september 2020 / 06:20

   Gewoon doen! Als ik het kan dan kan iedereen het!

 7. 19 september 2020 / 09:32

  Ziet er een stevig pakket uit! Zelf ben ik wel al een paar keer begonnen met de shakes of kuren maar tot nu toe nog nooit volgehouden :-(

 8. 18 september 2020 / 13:22

  Goed om te lezen dat het zo goed is gegaan. Ik eet zelf koolhydraat arm en dan vooral minder brood, aardappelen, rijst, pasta en suiker en dat doet bij mij ook erg goed. Ik heb totaal niet meer die snaai behoefte naar suiker producten. Ik kook met plezier mijn lunches en avondeten en dat is wel belangrijk want deze lunches kosten wel meer tijd dan een boterhammetje. Ik hoop dat je het goede gevoel vast kan houden. Succes

  • Laura
   22 september 2020 / 06:20

   Wat fijn dat dat bij jou zo goed werkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge