Eten bij Moeke in Enschede

Enschede is sinds kort een nieuwe hotspot rijker: Moeke. En ik moet zeggen: het is iets heel anders dan wat ik er van verwacht had. In positieve zin! Ik werd uitgenodigd om kennis te maken met de verschillende gerechten van de kaart en nam Ron gezellig mee!

Moeke betekent ‘moeder’ in het Brabants. En dat zegt alles over het nieuwe grand café. Want bij je moeder is het natuurlijk thuiskomen. Of je als gast nu neerploft voor een kop koffie met verse appeltaart of een diner: zoals het klokje bij Moeke tikt, tikt het nergens… Moeke is ook de uitgelezen plek voor een gezellige borrel met collega’s of een ‘bijpraatlunch’ met vrienden.

Bij al dat verrukkelijks past natuurlijk een goed glas bier. Liefhebbers kunnen hun hart ophalen op de Oude Markt. Op de kaart staan maar liefst 60 varianten, waaronder Moekes Blond uit de eigen micro brouwerij. Ik kon natuurlijk geen biertjes proeven, maar volgens Ron zijn ze goedgekeurd!

Zoals ik al zei mochten wij samen met een aantal andere genodigden kennis maken met de verschillende gerechten van de kaart. Het ene na het andere gerecht werd op tafel gezet en het was allemaal zó lekker!

Het lekkerste als je het mij vraagt? De spareribs, kaaskroketjes en de appeltaart. De spareribs waren zo mals dat het vlees van het bot afviel. En ondanks dat ik bij het toetje al wel heel erg vol zat, kon ik het niet laten om de (huisgemaakte) appeltaart te proeven. En och och, die was lekker! Die zou ik als ik jullie was echt even proeven als je bij Moeke zit!

Nu ik terugdenk over alles wat we hebben gegeten krijg ik alweer honger haha. Ik vind het vooral erg leuk dat je eigenlijk op ieder moment van de dag bij Moeke terecht kunt. Of je nou zin hebt in een stuk taart en een kop thee tijdens het winkelen, om uit eten te gaan met je vriend of om ’s avonds met vriendinnen een wijntje te drinken. Er is voor iedereen die komt wel iets passends op de kaart.

Ik wil bij deze Moeke en het PR bureau heel erg bedanken voor de uitnodiging!

Mocht je niet in de buurt van Enschede zijn, in Delft, Ginneken, Rhenen en Rijswijk zit Moeke ook!

In Enschede kun je Moeke vinden op de Oude Markt.

Ken jij Moeke al? Zou je er naar toe gaan? Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 4 april 2018 / 11:53

  Mocht ik ooit een Moeke tegenkomen als ik in een andere stad ben, weet ik waar ik moet gaan eten. ZIet er alemaal heel smakelijk uit!

 2. 2 april 2018 / 13:59

  Zo leuk om uitgenodigd te worden voor een etentje! Moeke klinkt erg leuk, en ik ben wel benieuwd geworden naar de vegetarische en vegan opties!

 3. 1 april 2018 / 10:27

  Het klinkt zo knus dat ‘Moeke’. En leuk dat ze het ook op de borden hebben staan!

 4. 1 april 2018 / 01:15

  Ziet er heerlijk uit. Grappig dat moeke wordt gebruikt in Brabant. Hier in Leeuwarden gebruiken wij moeke ook als moeder.

 5. 31 maart 2018 / 22:25

  ziet er heerlijk uit, maar ik ben bang dat Enschede een beetje te ver voor mij is

 6. 31 maart 2018 / 16:22

  De gerechten zien er heerlijk uit! Het lijkt me een gezellig plekje!

 7. 31 maart 2018 / 15:45

  Helaas zit er geen Moeke bij ons in de buurt…, maar anders vast de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge