Nike Air Max 97

Dit is één van de meest geliefde áls de meest gehaatte schoen van Nike; de Nike Air Max 97. Een schoen die ruim 20 jaar geleden voor het eerst op de markt kwam maar sinds de opleving van de jaren ’90 (de laatste tijd) weer helemaal terug in het straatbeeld te vinden is. Je houdt ervan of je vindt ‘em spuuglelijk.. haha. Ik hou ervan!

Wist je dat de allereerste Nike heren sneakers in 1978 te koop waren? Dat is al 40 jaar geleden! Ondertussen zijn er tientallen verschillende modellen uitgebracht, de één nog aparter dan de ander. Maar het leuke is: steeds meer Nike sneakers komen weer opnieuw terug! Je ziet dat een heleboel modellen steeds opnieuw hun entree maken. Was het vroeger zo’n succes dat ze dit willen evenaren? Of viel de schoen vroeger juist niet zo in de smaak dat ze het opnieuw willen proberen? Ik heb geen idee, maar ik vind het leuk! Ik weet nog goed dat dat air vroeger heel interessant was, vooral toen ik op de basisschool zat. Als je stoer wilde zijn prikte je het ‘air’ kapot en deed je er kraaltjes in (?). Ja echt, vreemd he? Zo ging dat bij mij op de basisschool haha. Ik kan met trouwens niet meer herinneren of ik daaraan meedeed. Volgens mij (als ik het me goed herinner) had ik blauwe Nike Air Max en mijn broertje rode.

Zoals ik al zei: sommige modellen komen na een aantal jaren opeens weer terug in het straatbeeld. Dat is nu het geval met de Nike Air Max 97, een schoen die, zoals je aan de naam wel kunt zien, komt uit 1997. Dat is ruim 20 jaar geleden! Het is een heel opvallend model die niets meer dan snelheid uitstraalt. Ik vind ze heel erg tof! Hoewel ik me ook heel goed besef dat dit iets tijdelijks is, het is zo’n opvallend ontwerp dat het waarschijnlijk volgend jaar alweer helemaal verdwenen is. Gok ik… Ja, ik hou hier echt van! Ik heb ondertussen dat ik met dit artikel bezig schrijf al ongeveer 5 verschillende kleuren in mijn digitale winkelmandje zitten. Ik twijfel of ik voor een neutrale kleur zou gaan, of een iets opvallender model zoals het exemplaar hieronder (velvet!) of bijvoorbeeld een gouden sneaker. Ik ben in mijn hoofd al outfitcombinaties aan het maken, al denk ik dat ik met bestellen nog even wacht tot ik iets meer ben afgevallen. Niet dat mijn voeten af moeten vallen, maar deze schoenen staan (denk ik) veel mooier als mijn benen wat slanker zijn. Het zijn best ‘lompe’ (als in: grote) schoenen, dat vind ik mooier staan met slanke benen. En dan? Ik zou deze Nike schoenen onder een strakke spijkerbroek dragen met daarboven een simpel shirtje. Doordat ik al ruim een uur over dit artikel doe kijk ik dus ook al een uur na al die mooie foto’s…en hoe langer ik er naar kijk, hoe liever ik ze nu direct wil kopen haha. Maar ik ga me inhouden! Misschien wel een leuk idee om deze sneakers te kopen als weer op mijn oude gewicht zit? Als soort van beloning. Al wilde ik eigenlijk ook al een nieuwe tas kopen als ik op mijn streefgewicht zit… dilemma’s! Of gewoon allebei doen? Help mie dan! Ik ben heel benieuwd wat jullie van deze opvallende sneaker vinden! Zou jij deze dragen? En welke kleur zou je dan kiezen, een neutrale kleur of zou je voor iets opvallends kiezen? Laat het gerust weten in de comments!

*

Volg:

Comments

 1. Pearl
  16 augustus 2018 / 09:25

  Ik heb de gouden Nike Air Max 97 OG aangeschaft en ik ben er heel blij mee, want ze zijn MOOI! Ik kan ze mooi stylen met mijn kleding en vind ze tijdloos in deze kleur. Alhoewel ik ook getwijfeld heb over de peachy velvet, die zijn óók heel mooi.

 2. 12 augustus 2018 / 19:12

  haha ik heb veel nike gehad maar nooit de air, die droeg mijn broer altijd
  oh dat wist ik niet van dat air kapot prikken en dan kraaltjes erin doen.
  Ik vind ze soms lomp ogen bij mezelf vind ik ze niet staan maar bij andere wel! de laatste kleur vind ik ook wel tof.

  • Laura
   12 augustus 2018 / 09:27

   Snap ik helemaal!

 3. 11 augustus 2018 / 14:57

  Zelf zie ik mezelf dit totaal niet dragen, maar zoals hierboven met die lange bruine jas vind ik ze wel oprecht geweldig gestyled. Zelf kan ik zoiets gewoon niet stylen, op zulke schoenen zie ik er niet stijlvol uit, maar meer alsof ik gewoon zó uit de sportschool kom en vergeten ben om mijn schoenen om te wisselen en dat is ook niet het effect dat je ermee wilt bereiken geloof ik;-)
  bychristiana onlangs geplaatst…Onze bruiloft in Nederland | Behind-the-scenesMy Profile

  • Laura
   12 augustus 2018 / 09:28

   Hahaha nee dat denk ik ook niet. Maar dat is het vaak met ‘perfecte’ Pinterest/Instagram plaatjes.. daar lijkt het heel mooi en in werkelijkheid valt het allemaal vies tegen haha.

 4. 11 augustus 2018 / 10:48

  Afgelopen week bijna voor het eerst in jaren nieuwe schoenen gekocht, en dat waren nike air max. Maar ik blijf toch wat moeite hebben met het doorzichtige “air” stuk in de hiel, dus uiteindelijk niet gekocht. Lopen wel altijd heerlijk.

 5. 10 augustus 2018 / 21:30

  Ik heb ze ook. Wel in rustige kleuren. Licht blauw/grijs en licht roze. Love m

  • Laura
   11 augustus 2018 / 08:36

   Lopen ze ook lekker?

 6. 10 augustus 2018 / 16:14

  Ik heb Nike Air Max in het lichtroze momenteel op mijn verlanglijstje staan, maar deze vind ik ook best mooi. Persoonlijk zou ik voor een vrij neutrale kleur gaan.

 7. 10 augustus 2018 / 14:06

  ik vind ze wel leuk, maar ik vind sneakers gewoon niet lekker lopen ( ligt ana mij, ik weet het)

 8. Naomi
  10 augustus 2018 / 09:14

  Daar liep ik vroeger altijd op en heb er nu ook weer een paar in me schoenen kast staan

  • Laura
   11 augustus 2018 / 08:37

   Leuk! Welke kleur heb je?

 9. 10 augustus 2018 / 08:37

  Ik vond die roze wel mooi, maar die tweede vond ik dan weer vrij lomp. Ik snap niet zo goed waarom mensen ze dragen als ze niet gaan hardlopen. Want zijn ze daar niet eigenlijk voor?

  • Laura
   11 augustus 2018 / 08:39

   Misschien omdat ze heel erg lekker zitten? Dat is voor mij wel een reden om sneakers te dragen. Ik loop veel op mijn werk en heb geen zin in pijnlijke voeten :)

 10. 10 augustus 2018 / 08:37

  I loveeee nike! Zelf ben ik echt verslaafd aan de Nike Airmax one.

  • Laura
   11 augustus 2018 / 08:39

   Die zijn ook tof!

  • Laura
   11 augustus 2018 / 08:39

   Jaaa echt jeugdsentiment he!

 11. 10 augustus 2018 / 06:56

  Toffe sneakers!
  Fijn dat ze er in grote damesschoenmaten zijn!
  Ik ben eentijdlang opzoek naar een paar sneakers van dit merk en model en heb er net een paar uitgezocht

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge