Personal Mommy Plan: update na 8 weken

Goedemorgen! Ik ben inmiddels 8 weken bezig met Personal Mommy Plan en zoals beloofd zou ik jullie op de hoogte houden van dit hele proces! Voor wie nieuwsgierig is: op Instagram plaats ik ook regelmatig updates en snelle en lekkere recepten! Volg me daar dus vooral even als je benieuwd bent! Oke, tussenstand!

Iedere 4 weken ‘moet’ je je wegen en je meten. Nu heb ik geeneens een professionele centimeter, ik gebruik zo’n papieren ding die we een keer bij Babydump hebben gekregen haha. Dus helemaal nauwkeurig is dit natuurlijk niet. Maar goed, ik begin nu zelf te zien dat de kilo’s en centimeters eraf gaan. Ik wilde voor het einde van de zomervakantie weer op mijn oude gewicht zitten, maar dat gaat niet lukken! Dus die verwachting heb ik al bijgesteld. Ik gok dat ik nog 8 tot 12 weken nodig heb. Op de manier hoe ik afval gaat het trouwens niet heel snel hoor, verwacht geen wonderresultaten als je met Personal Body Plan begint. Het doel van Personal Body Plan is dat je een goed eetpatroon ontwikkelt en hierdoor de kilo’s blijvend kwijt bent. Daar ben ik trouwens ook helemaal niet bang voor hoor, voor mijn zwangerschap woog ik niet te veel (eigenlijk zelfs iets te weinig) en ik had geen enkele moeite om op gewicht te blijven. Maar goed, 9 maanden (bijna) niet sporten (daar had ik echt geen energie voor!) en ondertussen niets aan je eetpatroon veranderen, ja dat gaat je niet in de koude kleren zitten!

Ik ben inmiddels na 8 weken 7,3 kilo afgevallen en al 35 cm kwijt! Pff, vooral die centimeters vind ik echt heel wat hoor. Bedenk je wel dat het ook voornamelijk veel vocht is, aan het einde van de zwangerschap was ik ontzettend opgeblazen.

De linkerfoto is (duidelijk haha) van een paar weken voor mijn zwangerschap, de rechterfoto heb ik net gemaakt en is van 12 weken na mijn bevalling. Om weer op mijn gewicht van voor de bevalling te komen moet er nog zo’n 10/12 kilo af.. best wel veel! Maar goed, ik merk aan alles dat ik zóveel beter in mijn vel zit als ik wat slanker ben. En daarover blijven zeuren heeft geen zin, er aan werken is het enige dat helpt!

Het gezonde eten gaat me heel goed af, ik heb een duidelijk doel voor ogen en daarom ben ik heel blij met mijn nieuwe eetpatroon. Ik eet meer dan ooit, en bovendien ook veel gevarieerder. Al moet ik zeggen dat het avondeten koken er met het warme weer wel vaak bij inschiet. We eten dan liever een stukje vlees met een salade dan dat we uitgebreid gaan koken.

Edit: ik besef me heel goed dat dit voor heel veel mensen oppervlakkig overkomt. Dat is prima. Nare opmerkingen hierover vind ik niet zo leuk en hoef je dus ook niet te plaatsen, zeg dan maar liever niks! Voor mij is dit plan een heel fijne houvast en zoals ik al zei: ik zit zoveel beter in mijn vel als ik een (in mijn ogen) normaal gewicht heb. 

Bedankt voor het lezen!

Volg:

Comments

 1. 14 augustus 2018 / 18:46

  Je bent prachtig op allebei de foto’s. Maar ik snap volledig wat je zegt, want ik ben ook veel met mijn gewicht bezig geweest afgelopen tijd en ik voel me ook fijner en lekkerder in mijn velletje. Voor de bruiloft in Frankrijk had ik een streefgewicht. Gehaald door gezond eten en veel (heel veel..) sporten. In de maand voor onze bruiloft in Nederland was ik behoorlijk gestresst en moest ik erg veel werken ivm collega’s op vakantie. Nauwelijks gesport, wel redelijk op mijn eten gelet. Wat denk je; d-r-i-e kilo eraf. Gewoon. Zomaar. Bi-zar vond ik het. (Maar stiekem ook wel fijn;-))
  bychristiana onlangs geplaatst…Huwelijksnacht in Parc BroekhuizenMy Profile

 2. 12 augustus 2018 / 15:02

  Wouw respect!!! Ik ben ook flink bezig om mijn zwangerschapskilo’s kwijt te raken en dat is niet zo makkelijk
  Moet er veel voor doen! Goed bezig!

 3. 12 augustus 2018 / 13:40

  Leuk dat je iets gevonden hebt dat werkt voor jou om af te vallen. Veel succes met het verliezen van die laatste zwangerschapskilo’s!

 4. 11 augustus 2018 / 15:40

  Het lijkt me best vervelend als je na je zwangerschap moet gaan lijnen. Ik had mazzel, bij smolt alles eraf toen ik weer ging werken..

  • Laura
   12 augustus 2018 / 09:27

   Wat een geluk!

 5. 11 augustus 2018 / 14:24

  Leuk geschreven. Ik ben wel van de plannen en planmatig bezig zijn. Ik wil er ook wat af en ga dit zeker proberen!

 6. Anja
  11 augustus 2018 / 12:09

  Als jij je maar goed voelt bij wat je doet, al moet ik eerlijk zeggen dat je er op de foto na de zwangerschap gewoon hartstikke goed uitziet.

  • Laura
   12 augustus 2018 / 09:29

   Dankjewel :) Het is ook meer een gevoel hoor, ik weet wel dat ik geen ernstig overgewicht heb. Maar zit zoveel lekkerder in mijn vel als ik iets lichter ben!

 7. 11 augustus 2018 / 10:40

  Ik durf het bijna niet te zeggen maar ik vind je op beide foto’s al superslank eigenlijk. Nog 10 kilo eraf klinkt best veel. Maar als jij je daar prettig bijvoelt is dat natuurlijk alleen maar prima.

  • Laura
   12 augustus 2018 / 09:31

   Kan ik me voorstellen hoor!

 8. 11 augustus 2018 / 10:27

  Wauw wat een resultaat! Ik ben pas toen de jongste 2 jaar was begonnen aan mijn zwangerschapskilos kwijt te raken en ben na een jaar weer op mijn gewicht van daarvoor. Dus terug gegaan van maat L/XL naar Maat S. Super blij mee!
  Danielle onlangs geplaatst…De GIF! tentoonstelling van Freek Vonk in NaturalisMy Profile

 9. 11 augustus 2018 / 10:19

  Jeetje wat een resultaat en wat goed dat je zo doorzet zeg! Ik vind je er nu al super uitzien hoor, maak het niet te gek he!

 10. Linda
  11 augustus 2018 / 08:28

  Eens!! En sowieso moet iedereen lekker doen waar hij/zij zich goed bij voelt! Even een ander dingetje.. of nou ja heeft er wel een beetje mee te maken.. heb jij je buikspieren laten controleren bij de 6 wekencheck of evt bij een fysio? Die moeten eerst aan elkaar voor je de rechte buikspieren weer mag gebruiken/trainen!
  Ik zit al wel (een tijdje zelfs) onder mn gewicht van voor deze zwangerschap. Maar wil er nog wel 3 tot 5 kilo af. Gewoon voor mijn eigen gevoel. En het mag allemaal wat strakker (mn buik vooral) dus ik ga ook vooral nog de door! :-) lekker rustig aan! Wil graag dat het resultaat blijvend is en niet dat t er met een paar keer “normaal” eten weer aan zit! Succes met de laatste kilo’s!

  • Laura
   11 augustus 2018 / 08:35

   Dankjewel! Klopt van de buikspieren! Ik train mijn rechte buikspieren nu ook nog niet. Personal Mommy Plan is echt gericht op herstellen na de zwangerschap dus de oefeningen zijn daar ook op aangepast! :)

 11. 11 augustus 2018 / 07:25

  Wauw….
  Echt toppie dat jij al zoveel kilo’s bent afgevallen
  Ga zo door.

  Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge