Noud is 6 maanden! Hoe gaat het nu? Eten, slapen etc.

Daar ben ik weer met een update! Noud is alweer 6 maanden en de meest gestelde vraag is: slaapt hij al door? Het leek me wel leuk om er een artikel over te schrijven en dit is gelijk een mooi moment om zijn nieuwe laken en dekentje te laten zien! Daarover zometeen meer. 

Het lijkt erop dat we de voeding van Noud eindelijk onder controle hebben. We hebben namelijk een baby op de wereld gezet die ontzettend graag en veel eet en dat was de eerste maanden heel erg zoeken. Hoeveel mag hij hebben? Wat mag hij hebben? Wij hadden er natuurlijk geen verstand van, dus dat was wel even zoeken soms. Sinds hij fruit en groente mag, ging het al een stuk beter en nu hij sinds een kleine maand ook de opvolgmelk krijgt (Nutrilon Forte 2), lijkt het helemaal goed te gaan. Dit is hoe zijn voedingsschema er nu uit ziet:

Rond 7.00 u krijgt hij zijn eerste fles, soms wat later, soms wat eerder. Dit ligt er maar net aan hoe laat hij wakker wordt. Hij krijgt Nutrilon Forte 2 (7 schepjes). Die fles gaat altijd tot de laatste druppel leeg. Ergens tussen half 10 en half 11 krijgt hij fruit. Het ligt er maar net aan wat we in huis hebben, maar een heel stuk fruit gaat er bij hem wel in. Hij doet niet aan oefenhapjes zeg maar. Met een beetje geluk gaat hij dan even slapen. Dat lukt vaak wel met zo’n volle buik! Tussen 11 en 12 is het tijd voor de volgende fles, hetzelfde recept als in de ochtend. Dit herhalen we weer ergens rond 15.30 uur. Zijn avondeten bestaat nu nog uit groente en een aardappel. En echt, als je hem dan ziet eten zou je denken dat hij de hele dag nog niets heeft gehad. Rond 19.00 uur krijgt hij zijn laatste fles.

Wij waren vanaf de eerste weken eigenlijk al heel verwend met een baby die ontzettend veel sliep. Het maakte niet uit waar en hoelaat, Noud sliep overal. Zo fijn! Dat veranderde toen hij een maand of 4 was (en ik weer moest gaan werken). Ineens werd hij aangesteld tot voorzitter van de ‘wij zijn om 6 uur ’s ochtends wakker club’. En blijkbaar hebben ze een paar keer per nacht overleg, want hij werd zeker twee keer wakker ’s nachts (voor ons was dat dus iets wat wij niet kenden van hem!). Ik durf het steeds bijna niet te zeggen, want ik ben bang dat het dan weer voorbij is, maar het gaat beter de laatste tijd. Hij is nog steeds vroeg wakker (tussen 6 en 7 ’s ochtends), maar wordt niet meer zo vaak wakker ’s nachts. En als hij wakker is, gaat hij na een knuffel en wat kusjes snel weer slapen.

Na de laatste fles van 19.00 uur valt hij vrijwel gelijk in slaap. Soms slaapt hij al tijdens de fles en leggen we hem slapend in bed, soms is hij nog wakker en ligt hij in bed nog een beetje te kletsen. Voordat wij zelf naar bed gaan doen we hem nog een schone luier om, we hebben het idee dat hij daardoor ’s nachts wat lekkerder doorslaapt. Het kan ook steeds toeval zijn hoor haha, maar we blijven het maar wel even doen.

Ik had het wel geweten als ik Noud was hoor, kijk nou wat een mooi opgemaakt bed! Zo netjes maak ik ons eigen bed nooit op haha. Het groene dekentje is van Koeka, echt een ontzettend mooi en fijn merk. De kwaliteit is top en als je toch eens kon voelen hoe zacht dit dekentje aanvoelt.. Ik zou er het liefst zelf onder gaan liggen haha. Dit is de Koeka Antwerp Sapphire Silver Grey Flanel (de kleur is echt meer groen!) en ik heb deze in de maat 100 x 150 cm besteld. Zijn andere dekentje van Koeka is iets kleiner en die trekt hij gemakkelijk los als hij in bed ligt. Het lakentje met dieren is van Studio Ditte en daar had ik nog nooit van gehoord, maar kijk nou hoe leuk! Die past perfect op de slaapkamer van Noud.

Zowel het lakentje als de dekentje komen van Bedsupply, een webshop die naast kinder,- en babydekens ook veel beddengoed voor volwassenen in haar assortiment heeft. De moeite waard om eens een kijkje te nemen!

*

Bedankt voor het lezen! X

Volg:

Comments

 1. Jouvence
  18 november 2018 / 16:56

  Wat een mooie kleur groen dat dekentje van Koeka, leuke combinatie ook met het andere dekentje.

 2. 17 november 2018 / 13:32

  Wat fijn om te lezen dat hij goed slaapt. Dan kan je lekker rustig in de avond. Heerlijk!

 3. 17 november 2018 / 09:32

  heerlijk om te zien altijd een lekker fris opgemaakt bedje. heeerlijk

 4. 16 november 2018 / 21:31

  Mooi bedje. Maar ik zou hem wel van die stomme club afhalen. ;-)

 5. chucky1012
  16 november 2018 / 10:51

  Prachtige kleuren in zijn beddengoed
  Wat gaan de maanden toch snel voorbij…
  Hij word al zo groot.
  Fijn om te weten wat hij allemaal al eet en drinkt.

  Happy Friday

 6. 16 november 2018 / 10:42

  haha ik zou dus juist denken dat hij wakker wordt als je een luier verschoont. maar in ieder geval fijn dat hij doorslaapt

 7. Naomi
  16 november 2018 / 10:37

  Leuke blog om te lezen lekker dat hij goed slaapt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge