Ons afgelopen jaar in foto’s

Inmiddels is Noud al weer een tijdje 1 (om precies te zijn is hij bijna 14 maanden) en ik had een aantal artikelen klaarstaan rondom dit feestje. Toch vond ik ze niet leuk genoeg om te plaatsen haha. Deze terugblik op het afgelopen jaar leek me nog wel even leuk. Dus bij deze: dit eerste jaar als ouders zijnde was geweldig, ook vermoeiend en we hebben ontzettend genoten, ons zorgen gemaakt, gelachen, gehuild (hormonen enzo) en minder geslapen dan ooit. Maar hierbij: ons afgelopen jaar in foto’s!

Eén van de laatste foto’s van mij met die immens dikke buik. Ik vond het allemaal wel prima en ondanks dat ik zo opgeblazen wat als wat voelde ik me nog steeds erg goed.

De babykamer toen die helemaal af was. Afgelopen jaar is er ongeveer 20 keer gewisseld van aankleding en lakentjes. En zo netjes als hierboven is het precies nooit meer geweest.

En toen werd op 15 mei – na een heel snelle bevalling – Noud geboren!

Dit boek werd door verschillende mensen aangeraden en ik verdenk Noud ervan dat hij stiekem meeleest want hij houdt zich over het algemeen keurig aan het sprongetjesschema.

We vertrokken naar Zuid-Frankrijk toen Noud 10 weken was. Even een paar dagen er tussen uit! De eerste weken waren zo indrukwekkend, even een paar dagen weg hebben ons goed gedaan.

Aansluitend op mijn verlof had ik zomervakantie en de temperaturen waren tropisch dus mijn hele verlof voelde als één lang verblijf ergens in een zonnige wereld.

Noud sliep op een gegeven moment het liefst bij één van ons in bed. We besloten er maar gewoon van te genieten en regelmatig deed ik een middagdutje mee haha.

De kersttijd breekt aan en Noud vond al die lichtjes maar wat interessant.

En toen begon de winter pas echt. En dat is voor iemand die de eerste weken van zijn leven alleen maar in een rompertje heeft gelegen écht wel wennen! Voor ons trouwens ook ieder jaar weer, wij zijn echt zomermensen. Geef ons maar zon!

Ondertussen danst dit blije ei er vrolijk op los.

In maart was Noud de slapende getuige van ons huwelijk want Ron en ik besloten er geen hele fanfare van te maken, maar gewoon ‘klein’ te trouwen. De beste keus sinds lange tijd haha. Daarna gingen we met z’n 3en een weekendje weg.

Het slapen hadden we na een maand of 8 gelukkig helemaal onder controle. De eerste paar maanden sliep Noud voorbeeldig. Vaak, lang en overal haha. Na een maand of 5 veranderde dat. Precies in de herfst/winter maanden. We sliepen weinig ’s nachts en in combinatie met de kou en donkere dagen was dat niet de meest gezellige tijd. Maar vanaf dat hij een maand of 8 was ging het goed! En hadden wij onze nachtrust weer terug.

En langzaamaan werd het ook mooier weer. Dus lekker naar buiten!

Daar zitten ze hoor. In hun element. Noud vooral want er staat eten op tafel. En dan heb je er geen kind aan. Noud at sinds zijn geboorte al heel erg veel (was zoals ze dat noemen een ‘hongerige baby’) en we hebben met het eten nooit problemen gehad. Hij eet alles wat binnen zijn bereik ligt en het maakt niet uit of dat nou een tosti, sushi of een olijf is. Lekker makkelijk, dat wel. Soms vraag ik me echt af of hij wel smaakpapillen heeft.

En taart gaat er dus ook wel in. En toen was hij 1. Ik heb het al vaker gezegd; het was een jaar met vallen en opstaan (vooral dat laatste soms 4 keer per nacht), maar het was bovenal heel veel genieten! Wij zijn natuurlijk super trots op hem en vinden alles leuk en schattig. Bovendien zijn wij er natuurlijk van overtuigd dat we een mini comedian op de wereld hebben gezet.

Bedankt voor het lezen! Ik vond het leuk om dit jaar overzicht te maken, ik hoop dat het ook een beetje leuk was om er doorheen te scrollen! X

Volg:

Comments

  1. Lieke van Veen
    8 juli 2019 / 20:42

    Wat vliegt de tijd he!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge