Ontdek jouw talent op de naaimachine!

Herinner je het je nog? Die dag dat er tijdens je sollicitatie werd gevraagd naar jouw talenten? Al  snel kwam er een wervelwind voorbij met mislukte creatieve objecten: rotanmandjes vlechten, een kussensloopje naaien, een stilleven schilderen…Een werk gerelateerd antwoord–- iets met in hectische situaties rust bewaren – is dat wat je gaf.

Een groot misverstand is dat een talent altijd iets concreets moet zijn of met creativiteit te maken moet hebben. Talenten kunnen ook abstract zijn of iets te maken hebben met emotie.

Toch zijn er heel wat mensen die rondlopen met onontdekte creatieve talenten. Ga eens na:  van welke creatieve uitspatting kreeg je in eerste instantie energie? Was dit van schilderen? Denk er dan eens over na om op schildercursus te gaan. Was dit het idee van je eigen kleding kunnen maken? Volg dan eens op een professionele naaicursus met de nieuwste patronen van Knipmode. Hoe meer je jezelf toelaat om rustig je eigen talenten te ontdekken, hoe meer plezier je uiteindelijk gaat beleven. Een naaicursus is typisch een cursus voor mensen die het leuk vinden om zelf kleding te maken, maar die geen aangeboren talent hiervoor bezitten. Tijdens een naaicursus wordt je bij de hand genomen en wordt er stap voor stap uitgelegd hoe je dat ene leuke rokje voor je dochtertje maakt.

Kledinglabels voor jouw zelfmaakmode

Je zult zien dat je na enkele keren gaat uitkijken naar weer een naailes en de smaak te pakken krijgt. Algauw komt er niet alleen een rokje van je hand, maar maak je ook het ‘mislukte’ kussensloop af waar je ooit aan bent begonnen. Ook voorzie je je ramen in jouw woning van nieuwe gordijnen en naai je nog heel wat meer kledingstukken voor je kinderen. Rokken, broeken, tuinpakken en zelfs ingewikkelde jurkjes met mooie stoffen en een snit. Algauw hebben jouw kinderen een garderobe vol unieke kleding. De schoolpleinmoeders zullen opkijken van al deze eigengemaakte ontwerpen en vragen waar je toch die leuke kleding vandaan haalt waar jij en je kinderen elke dag in rondlopen. Je laat het kledinglabel zien op de naad van jouw eigen nonchalante jumpsuit “made by Lil” en gooit hoge ogen. Met de kledingslabels van Nominette, hier vind je allerlei labels van strijklabels tot innaailabels of maatlabels, voorzie jij al je zelfmaakmode van een persoonlijke stempel.

In mijn omgeving zijn er veel mensen die creatief zijn en zich helemaal kunnen uitleven met de naaimachine; gordijnen voor de kinderkamer, rokjes voor dochterlief of een feestelijk kerstjurkje voor zichzelf. Ik ben daar zelf niet zo goed in, al lijkt het me wel erg leuk als ik het zou kunnen!

Maak jij wel eens kleding zelf met de naaimachine? Laat het me gerust weten in de comments! X

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge