Onze wensen voor de achtertuin

Het is niet de eerste keer dat ik jullie meeneem in onze tuinplannen (en het zal ook vast niet de laatste keer zijn haha). Toen wij hier kwamen wonen kozen we heel bewust voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Eigenlijk kwam het er gewoon op neer dat we de hele tuin hebben laten bestraten. Onze loungeset hebben we erin gezet net als onze tuintafel.

Maar goed, ik zou mezelf niet zijn als de tuin er al lang niet meer op die manier uitziet. Toen ik met zwangerschapsverlof ging en het super lekker weer werd wilde ik natuurlijk wat meer gezelligheid. En dat betekende helaas het einde voor onze tuintafel. Die verkocht ik via Marktplaats en ik maakte ruimte voor wat plantjes en andere gezelligheid. Nu Noud wat groter is en ook graag buiten speelt hebben we daar ook ruimte voor gecreëerd. De loungeset hebben we verplaatst en daar heb ik een gezellig hoekje van proberen te maken door een tuinposter op te hangen.

Bij de schuur heeft mijn vader een onderstel gemaakt waaraan de schommel van Noud hangt. Verder krijgt onze tuin kleur door een felgroene glijbaan en een knalblauwe zandbak ;-)

Het is dus ook wel logisch dat hoe gezelliger de tuin is, hoe liever wij buiten zitten. Alleen zijn wij wel echt de types die dan ook iets willen doen (lees: Netflixen bijvoorbeeld). Nu kunnen we natuurlijk de tuinset zo neerzetten dat we door de tuindeuren de televisie kunnen zien, maar nog liever hebben we buiten een televisie. Maar goed, daarvoor moet er wel goede ruimte zijn natuurlijk! Je hangt een tv niet zo aan de schutting.

Het aller (aller) liefst zouden we een overkapping of een veranda hebben. Een veranda vinden we heel gezellig, maar zou in onze tuin wel iets teveel ruimte innemen. Een ander idee is om een groot tuinhuis met overkapping te laten plaatsen. Die heb je in allerlei soorten en maten, dus die is bijna voor iedere tuin geschikt! Ik zie dat wel voor me. En ik zie ons ook wel voor me onder de overkapping (waar gezellig lampjes hangen enz.) met een wijntje en een leuke Netflix serie. Klinkt best goed toch?

Lees ook mijn tips voor een zomer make-over voor jouw tuin!

Hoe ziet jouw tuin eruit? Zit jij graag in de tuin of ben je het liefst binnen? Laat het me gerust weten in de comments!

*

Volg:

Comments

 1. 25 juli 2019 / 17:06

  Wauw heel leuk ingericht! Wij zijn nu aan het kijken naar een schuur voor in onze tuin. Hoe groot is jouw schuur in vergelijking met jouw tuin?

  Groetjes,
  Anne

 2. chucky1012
  17 juli 2019 / 07:54

  Zo een mooie tuin.
  Leuke foto’s.
  Fijn om geweldige plannen te hebben om de mooiste tuin te gaan creeeeren.

  Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge