Rare eetgewoonten tijdens mijn zwangerschap

Twee vragen die ik heel veel krijg: ‘eet je nu anders nu je zwanger bent?’ en ‘heb je nog zin in bepaalde dingen?’. Ik snap die vragen wel, want het is een heel bekend gegeven dat zwangere vrouwen ineens trek krijgen in bepaalde smaken of in bepaald eten. Of ik daar ook ‘last’ van heb? Vertel ik zo! 

Ik eet niet heel anders nu ik zwanger ben, wel bewuster. Ik zorg dat ik iedere dag voldoende fruit en groente eet. Bij het avondeten schiet dat er nog wel eens bij in, maar dan zorg ik dat ik in ieder geval wat tomaatjes of komkommer eet of een groente smoothie neem. Voordat ik zwanger was, was ik daar veel minder mee bezig. Fruit at ik sowieso al wel veel, maar groente schoot er nog wel eens bij in. Nu ik in het laatste trimester zit (ik heb als ik dat hoor echt het gevoel dat er tentamens aan zitten te komen haha), zorg ik dat ik minimaal 1 keer per week vis eet. Dat schijnt namelijk vooral in de laatste weken heel belangrijk te zijn voor de ontwikkeling van de hersenen van de baby.

En verder..ik kan ook niet zeggen dat ik meer eet, ook niet minder. Het is eigenlijk hetzelfde gebleven. Ik ga nog steeds af en toe door de Mc Drive en eet chips als ik daar zin in heb. Dat deed ik voor mijn zwangerschap ook en dat is niet veranderd. Al denk ik dat het na de bevalling wel moet veranderen maar dat is een ander verhaal haha.

Het drinken daarentegen is wel veranderd. De eerste paar maanden (ik denk tot een maand of 5) moest ik niet aan thee denken. Terwijl ik eerder niets anders dronk! Zo gek, ik werd echt misselijk bij de gedachte. De eerste paar weken dronk ik alleen maar appelsap en toen die fase voorbij was ben ik ranja gaan drinken. En ook daar ben ik wel weer specifiek in..het liefst alleen die vruchtenmix van Roos Vicee. Die is niet zo zoet. En natuurlijk drink ik geen Gin Tonics en wijntjes meer, maar dat lijkt me logisch ;-).

Ik hoor heel veel verhalen van vrouwen die ineens zin hebben in een bepaald soort eten, ik ben wel heel benieuwd of jullie daar ‘last’ van hebben gehad en wat jullie dan zoal graag aten. Laat het gerust weten in de comments!

Volg:

Comments

 1. 28 februari 2018 / 00:10

  Bij mijn eerste waren dat bolletjes met hagelslag en geroosterd brood met smeerkaas. Bij mijn tweede kon ik niet afblijven van hele grote en goedkopen mergpijpjes

 2. 27 februari 2018 / 22:30

  Ik had dat ook totaal niet! net als jou zorgde ik er wel voor dat ik elke dag groente at!

 3. 27 februari 2018 / 09:06

  Wat apart dat je niet aan thee moest denken! Dat zou voor mij wel heel ongelukkig zijn, want daar ben ik echt dol op en dat is – met water – het enige wat ik drink!

 4. 26 februari 2018 / 18:03

  Bij mijn vrouw viel het mee, die had eigenlijk niks van rare gewoontes. Haar nicht wel, die at elke dag één of twee borden spaghetti met veel kaas. Het verschil in kilo’s was dan ook enorm :-)

 5. 26 februari 2018 / 12:37

  Mijn zus had dit ook, zij kan geen banaan rieken of zien

 6. Robin
  26 februari 2018 / 11:11

  Leuk om te lezen! En netjes dat je zoveel fruit en groente eet.

 7. 26 februari 2018 / 10:06

  Dat me zo gek dat je smaak verandert. Mijn zus dronk tijdens haar zwangerschap alleen nog maar Troebele appelsap normaal dronk ze dit nooit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge