Recept: salade met feta en mango

Ik werd door Hello Fresh uitgedaagd om eens ‘outside the (food)box’ te denken en een twist te geven aan een al bestaand recept. Met het warme weer (én vanwege het feit dat ik van mijn zwangerschapskilo’s af wil haha) eten we de laatste tijd regelmatig een salade. Geen kant en klare zak sla met komkommer en tomaat, wij vinden het dan allebei leuk om er wel iets lekkers – en iets dat goed vult! – van te maken. 

De salade van courgette en feta hebben wij naar onze eigen smaak aangepast. We zijn beide gek op mango, dus dat moest erin, avocado (want dat is gezond) en kip (zodat het zeker weten goed vult). En natuurlijk feta, anders zou er niets meer overblijven van het originele recept.

Ingrediënten

 • Sla
 • Avocado
 • Kipfilet (gebakken of gerookt)
 • Mango
 • Bosui/lenteui
 • Chilipeper
 • Olijfolie
 • Feta

Ik begin met het snijden van de kip. Deze kruid ik – ik gebruikte chilipeper – maar je kunt natuurlijk gebruiken wat je zelf lekker vindt. De kip kan dan vast de pan in en dan heb je tijd om de mango, uitjes en avocado te snijden. Daar gebruik ik altijd een eiersnijder voor, erg handig!

Eigenlijk is dan al het werk al gedaan! Als je alles gesneden hebt en de kip is klaar hoeft het alleen nog maar bij elkaar gevoegd te worden.

De sla heb ik gewassen en daarna in een kom gedaan. Daarbij de gesneden mango, avocado en lenteuitjes. De feta heb ik ook al vast verkruimeld en bij de sla gedaan. En dan als laatst de kip erbij! Als dressing heb ik olijfolie gebruikt.

Zoals jullie wellicht weten ben ik een kleine twee weken begonnen met Personal Mommy Plan, ik wil heel graag van de zwangerschapskilo’s af namelijk. Dit recept past makkelijk in dat ‘dieet’. Dieet tussen aanhalingstekens, want een echt dieet is het natuurlijk niet. Deze salade zit boordevol eiwitten en die zijn heel belangrijk als je af wilt vallen. Eiwitten zorgen namelijk voor langer vol en verzadigd gevoel. En aangezien ik graag vet wil verbranden en geen spiermassa, heb ik eiwitten nodig voor het behoud van mijn spieren. Wat weer gunstig is want spieren verbranden vet. Snap je ‘em nog?

Ik ben erg benieuwd of jij dit recept zou willen uitproberen! Laat het gerust weten in de comments, X.

Volg:

Comments

 1. 26 juni 2018 / 08:38

  Dit ziet er heerlijk ui!
  Ik zou dit zeker eten.
  Salades zijn heerlijk.

  Xoxo

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge