Review: IVY Silver shampoo

Afgelopen zomervakantie liet ik mijn haren verven. Ik moest daar (zacht gezegd) nog al aan wennen. Ik ging van blond naar een soort van grijs. In de eerste instantie vond ik het veel te grijs en de eerste paar dagen was ik blij dat de grijze gloed al snel minder werd. Maar vlak daarna vond ik dat ook wel weer heel erg jammer! Op aanraden van mijn kapster kocht ik de IVY Silver shampoo en dit is – zonder te overdrijven – de allerbeste zilvershampoo die ik ooit in mijn handen heb gehad.

~DSC_7384g

Voor dames en heren met blond, grijs of wit haar is een gele gloed vaak een doorn in het oog. De IVY Silver Shampoo biedt uitkomst. Deze shampoo bevat violetkleurige pigmenten, die de gele gloed in het haar neutraliseren. Zo blijft jouw haarkleur op zijn mooist. IVY Silver Shampoo geeft je haar daarnaast ook een instant vitamineboost, dankzij voedende ingrediënten als tulp en lijnzaad. Het resultaat: mooi, glanzend haar én een prachtige kleur.Bron

De grijze kleur die mijn kapper ervan had gemaakt was na een paar wasbeurten al heel erg uit mijn haar. Zoals ik dat zei vond ik dat in de eerste instantie niet zo heel erg, maar na een poosje vond ik dat wel jammer. Ik vond het grijze namelijk toch wel leuk. Maarja..hoe kreeg ik die kleur weer terug? Mijn kapster liet me deze IVY shampoo zien en het lijkt wel een wondermiddel (haha, echt!)

Al na één keer wassen merkte ik verschil en was de grijzige kleur weer terug. Dat had ik dus echt zo snel niet verwacht! Eigenlijk is deze shampoo een soort van verf; na iedere wasbeurt ziet je haar er weer uit alsof je net bij de kapper wegkomt.

Ik laat deze shampoo altijd een paar minuten inwerken, wil ik een intenser resultaat laat ik ‘em zeker wel 5 minuten intrekken. Dit doe ik één keer in de twee weken. De overige keren dat ik mijn haren was meng ik deze IVY shampoo met andere shampoo (ik gebruik er één van Aussie). Hierdoor is hij wat minder krachtig.

~7389g

De shampoo is zó paars, dat je het beste plastic wegwerphandschoenen kunt gebruiken als je de shampoo aanbrengt. Goedkopere zilvershampoos zijn vaak wat doorzichtiger, deze is dat niet.

l

Het lijkt wel een mugshot, haha, Maar hier zie je wel erg goed wat deze shampoo met mijn haar doet. Achteraf ben ik heel erg blij met deze haarkleur. Ik vind dat deze kleur goed past bij mijn huidskleur en het allerfijnste vind ik toch wel dat ik niet na drie weken al last heb van uitgroei.

Deze IVY silvers hampoo is exclusief verkrijgbaar bij AMI Kappers. Klik hier voor het dichtstbijzijnde filiaal bij jou in de buurt. Geen filiaal in de buurt? Dan kun je ‘em hier online kopen.

Ken jij dit merk al? Gebruik jij wel eens een zilvershampoo? Laat het ons gerust weten in de comments.

Volg:

Comments

 1. Richelle
  18 februari 2017 / 17:20

  Ik heb zelf ook die shampoo van IVY maar doet bij mij helaas weinig tot niks, al smeer ik de halve fles erin en laat het een half uur zitten, dan nog amper verschil

  • Laura - I scream beauty!
   18 februari 2017 / 18:11

   Echt? Heb je geverfd haar?

 2. Cisca
  5 februari 2017 / 10:33

  Ik heb deze shampoo ook gekocht en gebruikt. Mijn haar is na 5 minuten intrekken nog net zo geel en de verzorgende werking, heb ik ook niet kunnen ontdekken. Mijn haar is net zo gortdroog als na gebruik van kruidvat zilvershampoo. Jammer, want het is wel 10 keer zo duur. Voor mij dus geen successtory.

 3. laila
  15 maart 2016 / 08:44

  ik heb na de ivy zilvershampoo, legtterlijk superpaars haar terwijl het maar 2/3 min heeft ingewerkt……

 4. 19 december 2015 / 19:03

  Dit is wel goed om te weten trouwens! Ik kom net weer van de kapper vandaan, dus ik ben weer diehard grijs. Heb meerdere zilvershampoos geprobeerd, waaronder één van CHI en nu één van L’Oreal Professional (beiden bij de kapper gekocht ook), waarover ik erg tevreden ben. Toch kan het altijd beter, hihi, dus ik ga deze zeker een keer uitproberen! Hoe staat het nu met situatie-haar trouwens? Heb je het nog een keer een grijze update gegeven of toch maar niet? Ik vind het je errug gaaf staan hoor!

  • Laura
   19 december 2015 / 20:32

   Mijn haar situatie is momenteel: donkere uitgroei (na jaren weer eens mijn eigen echte haarkleur haha) en daaronder nog steeds grijs!! Soort balayage (you know what I mean) dus. Ik ben er helemaal aan gewend en vind het grijze nu erg leuk staan!!

 5. 3 november 2015 / 20:45

  Dit klinkt heel goed! Ik gebruik regelmatig zilvershampoo dus deze misschien maar eens proberen! Toevallig vertelde mijn kapster van de week ook over Ivy, volgens mij zitten daar hele fijne producten tussen. De sea salt spray moet ook heel goed zijn :)

  • Laura
   8 november 2015 / 10:19

   Die ken ik niet, maar als hij net zo fijn is als de shampoo moet het wel een fijn product zijn!

 6. 3 november 2015 / 18:27

  Ik heb momenteel zilvershampoo van schwarzkopf van de drogisterij en eentje van L’oreal professionel die mijn kapper gebruikt. Ze werken naar mijn mening even goed maar ik merk wel dat ik een paarse/blauwe gloed krijg in mijn haar. Heeft deze dat ook?
  Nena onlangs geplaatst…FULL KNITWEARMy Profile

  • Laura
   8 november 2015 / 10:20

   Nee, deze heeft dat niet!

 7. 3 november 2015 / 16:54

  zo te zien werkt deze erg fijn! ik had wel graag een iets betere foto van jouw haar gezien… zodat ik de echte kleur goed kon zien!

  • Jaimy en Laura
   3 november 2015 / 19:46

   Dit is de kleur zoals hij nu echt is, die foto is onbewerkt.

 8. Laura
  3 november 2015 / 06:56

  Ik heb zelf geen grijs haar, maar weet wel dat grijstinten mij goed staan. Ik heb daarom mijn haar in een kleur zonder warmte laten verven (een koele bruin), maar zou het mij ook kunnen helpen om deze grijsshampoo te gebruiken?

  • Laura
   8 november 2015 / 10:21

   Ik denk het wel, want deze shampoo pakt ook op mijn natuurhaar (de uitgroei waar geen verf meer zit). Ik denk dat het wel de moeite is om eens uit te proberen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge