Update: 39 weken zwanger

Ik weet nog zo goed dat ik net zwanger was en zo mijn best deed om het te ‘verstoppen’. Nou, daar is nu geen sprake meer van haha. Benieuwd hoe het nu gaat? Lees dan gauw verder! 

Alles ligt klaar

De babykamer is helemaal af! Op de valreep hebben we nog wat laatste dingen besteld en ook de vluchttas staat (eindelijk) klaar. Als ik weet dat de tijd begint te dringen kan ik ineens een heleboel werk verzetten. De enveloppen voor de geboortekaartjes zijn zelfs al geschreven en in de kast ligt een voorraad beschuit met muisjes waar je U tegen zegt. En niet geheel onbelangrijk: we hebben een naam!

Slapen

Volgens mij probeert de baby me alvast te laten wennen aan de slapeloze nachten, ik ga er gemiddeld 6 keer per nacht uit om te plassen en rond half 6 ben ik klaarwakker. Gelukkig heb ik overdag genoeg tijd om nog even te slapen en daar maak ik dan ook gretig gebruik van haha.

Ziekenhuis

Die hebben we de afgelopen maand genoeg gezien. Een voordeel: weten nu precies de weg! Mijn bloeddruk was telkens net wat te hoog, vandaar dat ze geen risico namen en ons voor wat extra onderzoeken naar het ziekenhuis stuurden. Liever een controle teveel dan te weinig toch? We hebben er heel wat uurtjes gespendeerd! Een ander voordeel was dat er ook telkens een echo gemaakt werd en we dus ook de baby nog even konden zien. Hij groeit goed en voor de rest ziet ook alles er goed uit. Gelukkig!

Kwaaltjes

Ik voel me eigenlijk nog steeds best goed! Ik merk wel dat ik veel minder kan doen dan ik zou willen. Ik spring soms uit of in bed en dan voel ik ineens een pijnscheut. Ook heb ik veel meer last van hoofdpijn. Of last…dat klinkt zo zwaar. Ik heb hoofdpijn maar echt heel veel last ondervind ik er niet van. Alles (inclusief ikzelf) wordt gewoon wat zwaarder. Laten we het daar maar op houden haha.

En verder… we zijn super nieuwsgierig naar de baby! Heel benieuwd hoe alle kleren hem zullen staan, wat iedereen van de naam vindt en hoe alles straks zal gaan. We staan er beide heel nuchter en vol vertrouwen in. Ook in de bevalling. Ik kijk er niet tegen op, het enige waar ik bij nadenk is dat we totaal geen idee hebben wanneer hij zal komen. Maar dat moeten we loslaten haha.

Bedankt voor het lezen! X
Dit artikel heb ik eergisteren geschreven trouwens, even onder voorbehoud natuurlijk, je weet maar nooit of er tussentijds wat veranderd ;)

Volg:

Comments

 1. 19 mei 2018 / 18:33

  Succes met de laatste loodjes! Even aftellen en dan kan je de kleine vasthouden. Super leuk

 2. 18 mei 2018 / 23:08

  Geniet van deze prachtige momenten. Het lijkt me een fijn en bijzonder gevoel.

 3. 18 mei 2018 / 21:20

  Geniet van deze speciale periode!!!!

 4. 18 mei 2018 / 09:58

  Prachtige buik en na lang wachten komt de eerste ontmoeting nabij. Leuk hoor! Succes met de laatste loodjes

 5. 18 mei 2018 / 09:29

  Heel veel succes met de laatste loodjes..die van mij kwamen allebij 2 weken te laat. het leken wel 2 jaren!!

 6. 18 mei 2018 / 09:20

  Fijn dat je je goed voelt! Dat is toch altijd mooi meegenomen tijdens een zwangerschap : )

 7. 18 mei 2018 / 08:37

  haha, vooral de tweede keer was het moeilijk om die buit te verbloemen, de eerste weken ild eik het voor mezelf houden en droeg alleen maar wijde truien. Spannende tijden voor jullie nu, succes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge