Verhuizen of verbouwen?

Zoals je hebt kunnen lezen zijn wij een paar weken geleden verhuisd. Daar is best nog wel wat aan vooraf gegaan!

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat er momenteel rare dingen gebeuren op de huizenmarkt. Huizen gaan voor ver boven de vraagprijs weg en het is als woningzoekende niet altijd gemakkelijk om ergens tussen te komen. Wij hebben -voordat we onze huidige woning tegenkwamen- twee woningen bezocht die we beide erg mooi vonden, maar waarvan de vraagprijs niet echt reëel was. Sterker nog: die vraagprijs ging echt helemaal nergens over.

Wij woonden bijna 4 jaar in onze nieuwbouwwoning toen we het een beetje te klein begonnen te vinden. En dan met name de woonkamer, het speelgoed nam zo’n beetje alles over haha. Ook boven wilden we graag een extra slaapkamer. Ook wilden we niet een al te oud huis en ook liever geen huis waar een grondige verbouwing aan vooraf moet gaan. Best wel wat eisen dus. Even leek het erop dat er echt niets zou zijn wat aan onze wensen voldeed. Daarom hebben we ook even nagedacht over een uitbouw van onze eigen woning. Een stuk bij de woonkamer aan zou namelijk echt al een heleboel schelen! We zagen het al helemaal voor ons, we zouden wel moeten inleveren op de tuin, maar net wat meer ruimte binnen zou echt geweldig zijn! Een mooie lichtkoepel of lichtstraat zagen we ook wel zitten. Dit hadden we gezien bij een bezochte woning en vonden we heel erg mooi! Zo creëer je namelijk in één keer een enorme lichtinval. Heerlijk in de lente wanneer het eerste zonnetje doorkomt..of in de winter als er een pak sneeuw ligt. Ik zie het wel voor me!

Toen we onze uitbouwplannen even op een laag pitje hadden gezet (Morris was toen echt net geboren, dus onze prioriteit lag even ergens anders) kwamen we een huis tegen op Funda. Grote woonkamer, 4 slaapkamers, helemaal gerenoveerd. En ook nog op een toplocatie (voor ons) én .. niet geheel onbelangrijk, ook betaalbaar. Nouja, hoe dat is afgelopen weten jullie inmiddels haha. We wonen er nu alweer ruim 2 weken!

Heb jij ervaring met het kopen of verbouwen van een huis? Laat het me gerust weten in de comments! X

*

Volg:

Comments

  1. floris
    24 december 2020 / 16:38

    Leuk dat je jouw ervaring met lezers deelt. Ik kan erover praten dat een verhuizing veel energie eist. We hadden het dezelfde dilemma ervaren. Verhuizen of verbouwen? Nadat we alle voor- en nadelen hadden vergeleken, besloten we om te verhuizen. Die keuze was goedkoper dan verbouwen.

  2. 15 november 2020 / 15:06

    Wij zijn opzoek naar een huis, nou ik kan je vertellen het is gewoon niet meer te doen! Eerst werden we aldoor overboden, dat was al frustrerend, maar nu is het zo druk dat het ons niet eens meer lukt om een bezichtiging in te plannen. Echt heel bizar.
    Edith-Sofia onlangs geplaatst…Unboxing | Deluxe adventskalender 2020 The Body ShopMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge