Wanneer is onze tuin aan de beurt?

Ik schreef al eerder over nieuwe raambekleding en het veranderen van onze woonkamer. Ik dacht dat ik hierin toch wel enigszins rust had gevonden, maar ik merk dat nu ik veel meer thuis ben, ik op bepaalde dingen toch wel uitgekeken raak! De woonkamer heeft afgelopen december al een grote make-over gekregen – ik vind het zó jammer dat ik geen voor,- en na foto’s heb! – en boven hebben we door de komst van de babykamer ook al het één en ander aangepast.

De afgelopen maanden hebben we zóveel buiten kunnen zitten dat ik het soms jammer vond dat onze tuin niet wat gezelliger is. We hebben de tuintafel weggedaan, zodat er wat meer ruimte over bleef. De tafel gebruikten we toch nooit. In de loungeset hebben wel heel veel gezeten, al staat deze pal in de zon, waardoor het er ’s middags eigenlijk niet heel lekker zitten is. En dat ondanks de parasol die er staat! Mijn plan is om aankomend voorjaar de loungeset aan de andere kant van de tuin neer te zetten. Hier kun je dan ’s ochtends lekker in de zon zitten (die is dan toch nog niet zo fel!) en ’s middags is daar schaduw dus op het heetst van de dag is het daar dan ook goed uit te houden. Dan hebben we natuurlijk wel een heel lege ruimte waar ook wat aangedaan moet worden. Omdat Noud dan al wat groter is vinden we het leuk om voor hem ook wat speelplek te creëren. Er zijn genoeg leuke speelhuisjes en zandbakken te koop! Omdat wij onze tuin betegeld hebben kunnen we eigenlijk alle ruimte benutten. En wat dacht je van die schattige picknicktafels voor kleine kinderen. Zó schattig!

Qua verlichting hebben wij ook nog wel wat te wensen. We hebben nu twee redelijk simpele buitenlampen, één aan de schuur en één bij de tuindeuren. Ik vind het erg mooi als de verlichting onder de tegels doorgaat, zodat je de bedrading niet ziet. Ik ben al wat aan het rondkijken op Pinterest en ook op internet heb ik al wat inspiratie gevonden. Verlichting (in allerlei soorten en maten!) kun je online goed kopen bij Lampen24.

Bovenstaande afbeelding is een plaatje van wat wij mooi vinden; strak maar ook sfeervol. De basis van onze tuin is goed, we hebben mooie nieuwe schuttingen en strakke, grote, vierkante tuintegels. Hier kunnen we dus eigenlijk alle kanten mee op! Ik heb al een poging gedaan om het gezellig te maken met kleine lichtjes bij het zitgedeelte (van die flamingo lampjes en Stranger Things lichtjes). Voor volgend jaar staan van die mooie grote lichtslingers op mijn verlanglijstje! Ik vind ze best wel aan de prijzige kant en voor onze tuin heb je ook nog redelijk wat nodig, maar ik denk dat dat gewoon een kwestie van investeren is. Daar zullen we dan wel de hele zomer (en met een beetje geluk voor,- en najaar!) plezier van hebben! Geschikte buitenverlichting uitkiezen is nog niet zo gemakkelijk! Er is veel keus en je moet natuurlijk eerst de sfeer van je tuin bepalen voordat je een keus kunt maken.

Dit vind ik ook een mooi effect! Van die grote verlichte plantenbakken aan beide zijden van de tuin. Ik denk dat dit bij ons ook wel mooi staat en het zorgt meteen voor wat meer groen in de tuin!  Maar jongens, als jullie echt mijn droomtuin willen zien…

Ik vind dit dus echt heel erg mooi! Strak en toch ontzettend gezellig. Niet alleen de tuin trouwens, ik vind het huis ook geweldig! Ja, als ik zou mogen kiezen zou dit wel in de buurt komen van mijn droomhuis en tuin!

Bron afbeeldingen

Hoe zit jouw droomtuin eruit? Ik ben benieuwd, laat het gerust weten in de comments!

 

Volg:

Comments

 1. 30 augustus 2018 / 21:34

  Dat zijn een hele mooie tuin. De laatste is erg gaaf met zwembad

 2. Anne - Travelgoodies.nl
  29 augustus 2018 / 12:31

  Gaaf zeg!! Ik hou ook van een lekkere tuin maar het liefst met niet te veel onderhoud ;-)

 3. 28 augustus 2018 / 20:07

  Ha, breek me de bek niet los. Onze tuin staat er echt verschrikkelijk bij. Wij hebben een heel grote tuin, maar allebei geen groene vingers en alles wat we neerzetten gaat dood. Ik weet nog dat iedereen zei toen we dit huis kochten; als je eenmaal een tuin hebt, komen die groene vingers vanzelf. Maar bij mij dus niet haha;-) Onze binnenplanten doen het trouwens wel geweldig, best een mysterie dus!
  bychristiana onlangs geplaatst…Ik kreeg een Observ huidanalyse bij Boots apotheek in UtrechtMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge