Zo transformeer je je zolder tot een fijne kinderkamer

Mensen hebben vaak geen idee wat ze met hun zolder aan moeten. Meestal zie je dat de zolder wordt volgestopt met spullen die even niet gebruikt worden. Dat is erg zonde, want je zolder verandert dan in een stoffige opslagkamer vol met dozen. En dat terwijl de zolder erg geschikt is als ruime kinderkamer. Ben je benieuwd hoe je je stoffige zolder transformeert tot een ruime kinderkamer? Lees dan snel verder in dit artikel!

Benut alle ruimte

Begin met een grote opruimbeurt en zorg dat je zo min mogelijk spullen hebt om op te bergen. Wij hebben – toen ik zo’n ontzettende nesteldrang had – de zolder heel erg opgeruimd. Volgens mij hebben we wel drie auto’s vol troep naar de stort gebracht. Een goede manier om spullen op een nette manier op zolder te bewaren, is door schuifdeuren onder je schuine wand te plaatsen. Achter de schuifdeuren heb je dan een mooi plekje voor je spullen. Op deze manier zijn je spullen uit het zicht, ziet de zolder er al een stuk ruimer uit en heb je ook meer ruimte beschikbaar. Overweeg ook om een dakkapel te laten plaatsen, met een dakkapel creëer je heel veel ruimte op zolder. Let wel op als je een iets oudere huis hebt die voor 1994 is gebouwd. In die tijd werd er vaak asbest gebruikt in daken, vandaar dat het een pre is om een asbestinventarisatierapport te laten opstellen. Mocht er asbest aangetroffen worden, dan is asbest saneren de volgende stap. Laten we maar hopen dat dit voor jou niet nodig is. Wij hebben gelukkig een nieuwbouwwoning (uit 2017), dus hier hoeven we gelukkig niet over na te denken!

Kies voor functionaliteit

Een kinderkamer inrichten is vaak een lastige taak. Houdt bij het inrichten altijd rekening met het feit dat kinderen constant blijven groeien. Ze ontgroeien hun bedjes en tafeltjes en zelfs de nieuwe kleding die je gekocht hebt zal binnenkort ook al weer te klein zijn. Kies daarom voor functionele meubels die met je kindje meegroeien. Tegenwoordig heb je verschillende “meegroeimeubels” zoals tafeltjes en bedden. Deze meubels zijn gemakkelijk op een andere manier in elkaar te zetten. Dat tafeltjes met bijhorende stoel waar je kindje op tekent, veranderd later in een bureau waar je kindje zijn/haar huiswerk maakt. Laatst schreef ik ook een leuk artikel over een fijne woonkamer voor jou en je kindje, daarin vind je meer informatie over leuke (kindvriendelijke!) meubels. Wij merken nu dat Noud kruipt en zichzelf aan alles optrekt hoe belangrijk het is om niet te veel onzin tierelantijntjes in huis te hebben. Waxinelichtjes zijn interessant om vast te willen pakken en geurstokjes lijken (als je het Noud vraagt) heerlijk om in je mond te stoppen. En ik weet niet of alle baby’s dit doen, maar Noud weet precies alle kabels in huis te vinden. Verstandig om die ook weg te werken dus haha.

Zorg voor een gezellige inrichting

Het liefst wil je dat je kindje een gezellige kinderkamer heeft waarin hij/zij zich fijn voelt.  Dat is soms erg lastig. Afhankelijk van de leeftijd, kun je ervoor kiezen om je kindje te betrekken bij de inrichting. Dat doe je gemakkelijk met een moodboard. Kijk samen met je kindje naar wat hij/zij leuk vindt, denk bijvoorbeeld aan favoriete kleuren, personages, superhelden en prinsessen. Wees samen creatief en plak je moodboard vol met plaatjes, kleuren en glitters. Binnen no-time komen al de eerste ideeën voor de inrichting van de kinderkamer. Een groot speelkleed en een speelgoeddoos voor minder rommel in de kamer zijn leuke toevoegingen die in alle kinderkamers een plekje verdienen. Ook krijtverf is een leuke optie, zodat je kindje het behang of de meubels niet verpest.

Ik ben erg benieuwd hoe jullie zolder eruit ziet. Heb je handige opbergtips? Laat het gerust weten in de comments!

*

Volg:

Comments

 1. 17 januari 2019 / 13:52

  Handig artikel dit! Wij hebben ook gekeken naar die mogelijkheid, maar voor ons is dat vanwege de indeling wel lastig

 2. 5 januari 2019 / 12:17

  Wij hebben geen zolder omdat we boven een winkel wonen, maar ik zou zeker zo’n ruimte goed willen benutten en niet alleen als veredelde opslagruimte in gebruik nemen.

 3. 4 januari 2019 / 21:16

  Wij hebben een kruipzolder dus daar is niks mee aan te vangen. In mijn ouderlijk huis hadden we er wel eentje en daar stond een pingpongtafel. Heel veel plezier daarmee gehad!!

 4. 4 januari 2019 / 16:41

  Wij hebben helaas geen zolder, maar een plat dak op ons huis. Maar ik kan me voorstellen dat het voor veel mensen dé plek is voor rommel, dus goed dat jullie er wat moois van gemaakt hebben.

 5. 4 januari 2019 / 13:57

  Heerlijk dat jullie jou nesteldrang ‘gebruikt’ hebben door de zolder op te ruimen! Zo heb je inderdaad weer meer ruimte om leuke projecten zoals deze te maken!

 6. 4 januari 2019 / 11:26

  Bij ons is zolder op het moment ook echt een dumpplaats.. Hopelijk kunnen we daar snel verandering in brengen. Nu is het echt “zet maar op zolder dan zien we het wel weer.

 7. 4 januari 2019 / 10:41

  Wij hebben maar een hele kleine zolder, maar het is toch de bedoeling om er een kleine slaapkamer van te maken. We hebben nu maar twee slaapkamers, dus een logeerkamer zou wel fijn zijn.

 8. chucky1012
  4 januari 2019 / 09:33

  Een zolder kan zo mooi zijn….
  Ik had er eerst één maar nu niet meer….

  Happy Friday

 9. 4 januari 2019 / 08:22

  Je kunt er idd wat moois van maken op zolder. Wij hadden vroeger 1 grote zolder waar iedereen een beetje zn eigen plekje had met zn eigen dingen. Was ook niet verkeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge