Stopt die nesteldrang ooit nog?

Een tijdje geleden (ik was toen nog zwanger) schreef ik een artikel over wat nesteldrang met mij doet. Het was echt verschrikkelijk, alles moest veranderd, schoon en opgeruimd. En het liefst alles gesorteerd in bakjes. Wat is daar nu nog van over? 

Ten eerste: bijna niets ligt meer netjes in bakjes. Haha. Ik wil het nog steeds opgeruimd en schoon hebben, alleen is me wel duidelijk geworden dat ik daar lang niet altijd de tijd voor heb. Het belangrijkste vind ik op dit moment dat de kamer van Noud schoon en stofvrij is en dat ik de was een beetje bij kan houden.

Beneden zorg ik dat de wc en de keuken altijd schoon zijn en dat het aanrecht opgeruimd is. Niets zo vervelend als een aanrecht dat vol staat met vieze spullen en kruimels! Ik gebruik in de keuken van die vochtige keukendoekjes, die zijn ideaal. Ze ruiken super fris dus als je even met zo’n doekje over het aanrecht gaat ruikt het alsof je drie kwartier hebt staan boenen.

Ook schreef ik over het veranderen van onze woonkamer. Er is inmiddels al een heleboel veranderd, maar volgende week gaat er nog een verandering plaats vinden. (No shame). We hebben namelijk een nieuwe eettafel en buffetkast gekocht. Beide waren zeer nodig! De buffetkast omdat we gewoon simpelweg geen plek meer hebben om alle spullen in op te bergen. In onze gang/voorraadkast kun je geen stap meer verzetten omdat je direct struikelt over allerlei rotzooi. En onze eettafel is veel te groot voor onze kamer. Daarnaast eten we zelden met z’n zessen aan tafel. Of we zijn met vier (en baby Noud) of we zijn met nog meer en dan eten we met het bord op schoot. We besloten voor een ronde eettafel te gaan. Deze neemt lang niet zoveel ruimte in als een rechthoekige én mochten we willen kunnen we hier alsnog met z’n zessen aanzitten.

Dit is de buffetkast die we hebben uitgezocht. Het is een donkergroene (van Ikea, I love de Ikea!) en er kan een heel groot deel van ons servies in. Achter de deuren op de onderste twee planken kunnen we mooi de spullen kwijt die we niet in het zicht willen hebben. Super handig!!

Voor onze ramen/tuindeuren hebben we nog steeds gordijnen al twijfel ik nog steeds wat we daar mee moeten doen. De gordijnen maken de woonkamer heel gezellig (vind ik), alleen vind ik het ook wel ‘kaal’ staan als ze open hangen. Onze tuin is niet zozeer heel gezellig om naar te kijken namelijk. De gedachte om er witte houten jaloezieën voor te hangen speelt nog steeds. Alleen is het probleem: onze tuindeuren hebben een niet heel gangbare maat. En het volgende probleem: ik ben ook niet zo heel handig met boren en dingen ophangen enz. Online is er gelukkig genoeg te vinden, ik ben dan ook al volop aan het rondkijken. Ook voor op de slaapkamer zijn we aan het nadenken wat we voor de ramen willen. Daar hebben we nu ook jaloezieën hangen, maar we merken dat dit in de zomer niet heel praktisch is. Er komt veel zonlicht door naar binnen namelijk. En dat bevorderd het uitslapen natuurlijk niet ;) Gordijnen vind ik op de slaapkamer mooi, maar deze vangen wel weer veel stof. Wat ook weer niet heel praktisch is in combinatie met onze huisstofmijt allergie. Een andere optie is om er rolgordijnen op te hangen. Je hebt verduisterende rolgordijnen en die laten echt geen straaltje licht door. Ik had deze vroeger ook op mijn slaapkamer en daardoor sliep ik wel een stuk beter. Oké, toen was er natuurlijk ook geen baby in huis maar toch. Daar zijn we dus nog niet helemaal over uit!

Voor de rest heb ik het volgens mij allemaal wel onder controle, al blijf ik het leuk vinden om dingen te veranderen in huis. Ik kan ook al niet wachten om gezellig lichtjes en kaarsjes neer te zetten voor de donkere avonden! Zó gezellig, ik kan daar echt van genieten.

Verander jij de inrichting van jouw huis vaak? Laat het gerust weten in de comments!

*

Bron foto
Volg:

Comments

 1. 13 oktober 2018 / 10:41

  Ik verander eigenlijk weinig in huis. Af en toe krijg ik een ingeving en dan gaat alles op de schop maar dat gebeurd niet vaak.

 2. Frederique
  12 oktober 2018 / 21:39

  We verhuizen de laatste jaren te vaak om überhaupt iets aan te kunnen passen of te veranderen. Ik zie trouwens de foto van de groene kast niet?

 3. 11 oktober 2018 / 20:45

  Ik verander elk seizoen aantal interieur dingen. En ook wat meubels. Verder dan dat kan ik hier in huis niet echt aanpassen

 4. 11 oktober 2018 / 19:59

  Ik herken het… heb ‘het’ ook, eens in de zoveel tijd moet het gewoon weer anders en het liefst ook nieuw… Verslavend, soms vervelend haha.

 5. 11 oktober 2018 / 12:44

  het is heerlijk af en toe de boel te veranderen…Ik ben ook geen echte peit-peut, maar ik wil ook wel een schoon huis hebben!

 6. chucky1012
  11 oktober 2018 / 06:05

  Prachtige buffetkast
  Zonverduisterende gordijnen of zonverduisterende rolgordijne werken perfect…

  Xoxo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge