Dingen die ik bij mijn tweede zwangerschap anders deed

Mijn tweede zwangerschap is inmiddels al weer 8 maanden geleden, maar het is zoiets bijzonders dat ik er nog regelmatig aan terug denk. Ook denk ik vaak aan hoe anders ik er op sommige vlakken in stond.

Tijdens mijn eerste zwangerschap was ik redelijk naïef. Ik vermeed artikelen en verhalen waarin bevallingsverhalen stonden die niet zo soepel verliepen en ook wilde ik me niet bewust zijn van dingen die fout konden gaan. Ik las daar niet over, keek ook geen filmpjes en alles ging natuurlijk ook goed, dus er was ook niets om me zorgen om te maken. Bij de tweede zwangerschap was ik iets minder naïef. Alles verliep gelukkig weer zoals het zou moeten, ik voelde me heel erg goed, alleen was ik me nu dus wel bewust van dingen die misschien fout konden gaan. Dat maakte dat ik de echo’s bijvoorbeeld deze keer wel iets spannender vond.

Vaak hoor je dat de babykamer voor de 2e baby pas veel later klaar is dan bij de eerste. Dat was bij ons precies andersom. Dat komt o.a. omdat Noud een andere kamer zou krijgen en ik die eerst wilde behangen en inrichten. Bovendien was ik naast werk hele dagen in de weer met Noud dus ik had ook veel minder tijd om bezig te gaan met de babykamer.

Hetzelfde gold voor het aanvragen van een kraampakket. In mijn beleving kreeg ik die de eerste keer vanzelf toegestuurd, ik ondernam dus geen actie. Tot ik een paar weken voor mijn uitgerekende datum bedacht dat ik nog iets belangrijks miste… een kraampakket! Ik heb deze toen gelijk aangevraagd en binnen een paar dagen had ik ‘em in huis. Wist je trouwens dat je ongebruikte producten uit je kraampakket kunt doneren? Ik heb veel ervan niet gebruikt en dan is het hartstikke jammer om weg te gooien.

En dan iets heel anders.. zwangerschapskleding! Tijdens mijn eerste zwangerschap vond ik het zo zonde om veel geld uit te geven aan kleding die ik normaal ook niet zou dragen. Daardoor heb ik heel veel miskopen gedaan en dat is natuurlijk nog veel meer zonde van het geld. Bij mijn tweede zwangerschap heb ik geïnvesteerd in een paar mooie spijkerbroeken en wat leuke shirts. Ook al draag je het niet voor altijd, je wilt er die 9 maanden toch ook een beetje leuk bij lopen.

Ik ben erg benieuwd of jij (bij meerdere zwangerschappen) er ook verschillend in stond. Laat het me gerust weten in de comments! X

*

Volg:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge